2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Új trónkövetelő az Abonyi Vadasparkban

Újabb taggal gyarapodott nemrégiben az Abonyi Vadaspark egyre népesebb oroszlánkolóniája – tudatta az MTI-vel a magánállatkert tulajdonosa vasárnap. A kis jövevény egyelőre még alig nagyobb, mint egy megtermett házimacska.
2010. március 14. vasárnap 18:38 - HírExtra
A hangja sem sokban különbözik a hízelgő kedvencekétől, "nyávogása" alig emlékeztet a park tekintélyt parancsoló, kifejlett ragadozóinak öblös orgánumára – mutatta be saját irodájának bőr ülőgarnitúráján rendetlenkedő új kedvencét Tóth Tibor.

Az aprócska "királyi sarj" persze hamar levetkőzi majd a kiscicás külsőt, hiszen már most is rohamosan fejlődik és kétévesen jó két mázsát nyom majd – tette hozzá.

A Show-Zoo néven is közismert létesítmény tulajdonosa azonban eddig hét lakat alatt őrizte szeme fényét. Igaz, öt hete immár, hogy a kis hímoroszlán harmadmagával megszületett, ám két testvére még aznap elpusztult. Őt azóta a magánállatkert dolgozója és Tóth Tibor, illetve családja vette gondjaiba.

Mára sokat erősödött, de még mindig nagyon esetlen és érzékeny mindenféle betegségre. Ezért is tartották titokban eddig a világra jöttét és ez az oka annak is, hogy csak néhány hét múlva láthatja majd őt a nagyközönség – magyarázta a házigazda.

"Még nevet sem sikerült találnunk neki, bár a család és a barátok számtalan ötlettel álltak már elő. Mindenesetre nem adjuk fel, hiszen – bár ahogy a szakmabeliek körében híre ment a nagy eseménynek, azonnal akadt volna rá jelentkező - őt szeretnénk megtartani. Terveink szerint tagja lesz a park vele együtt immár öt tagúra bővült oroszlánkolóniájának" – büszkélkedett Tóth Tibor.

A kis trónkövetelő egyébként szemmel láthatólag jó úton halad afelé, hogy az Abonyi Vadaspark királya váljon belőle. Három hetes kora óta már nemcsak fél liter tejen él, hanem a napi háromszor 5-7 dekagramm apróra vágott csirkemell-darabka bekebelezése közben pedig egy időre megszűnik számára a külvilág: hamisítatlan vadállatként villogtatja tűhegyes fogait és oroszlánkörmeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását