2024. április 20. - Tivadar

Kevesebb élelmiszerre költünk

Magyarországon értékben 1, mennyiségben 4%-kal csökkent az élelmiszer-kiskereskedelmi forgalom a negyedik negyedévben - közölte a Nielsen piackutató.
2010. március 16. kedd 15:58 - HírExtra
A cég 21 európai országban, valamint Kanadában és az Egyesült Államokban mérte fel az élelmiszer, a háztartási vegyiáru és a kozmetikum kiskereskedelmi forgalmát. A vizsgált európai országok közül 2009 negyedik negyedévében értéket tekintve Írországban és Szlovákiában 6-6, Csehországban 4, Finnországban 3, Portugáliában 2, és Magyarországon, Dániában, Görögországban, Németországban és Olaszországban 1-1 százalékkal csökkent az élelmiszer-kiskereskedelem forgalma 2008 október-decemberhez képest.

Mennyiséget tekintve, a negyedik negyedévre negatív trendet hat országban mutatott ki a Nielsen. Dániában, Görögországban, Írországban és Szlovákiában 1-1 százalékkal kevesebb napi fogyasztási cikket adtak el legutóbb október-decemberben, mint az egy évvel korábbi hasonló periódusban. Csehországban 2, Magyarországon pedig 4 százalékkal csökkent a forgalom.

A vizsgált 21 európai ország átlagát tekintve, az élelmiszer-kiskereskedelem forgalma értékben 3,2, mennyiségben 1,7 százalékkal nőtt 2009-ben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását