2024. április 28. - Valéria

Négyes gyilkosság: az apa írtotta ki a családot?

Vérfürdőként írta le a hétfőn felfedezett tényői négyes gyilkosságot egy név nélkül nyilatkozó, a helyszínen járt rendőr.
2010. március 16. kedd 08:05 - HírExtra
Az apa a gyilkos? Baltával?

Nagy valószínűséggel a pszichiátriai kezelés alatt álló férj ölte meg feleségét, két gyermekét, majd saját magát Tényőn - közölte a rendőrség kedden.

A férfi baltával követhette el tettét, majd késsel, illetve motoros láncfűrésszel végzett magával - mondta Bánhalmi Zsolt ezredes, a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a családi drámáról Győrben tartott sajtótájékoztatón.

A harmincas éveikben járó szülők, valamint nyolc- és ötéves kislányaik holttestét hétfő este találták meg tényői családi házukban.

Tart a bocolás

Az 1600 lakosú, Győrtől 20 kilométerre fekvő település polgármestere úgy tudja, családi dráma történt a házban. Varga Gábor Kálmán az MTI tudósítójának kedd reggel a helyszínen azt mondta: a rendőröktől hallotta, hogy "nagy valószínűséggel családi dráma" áll a történtek hátterében. A polgármester elmondta: este fél kilenc körül, a helyi fogadóstól értesült a drámáról, s azonnal a helyszínre sietett. Hatósági tanúként kilenctől, fél tíztől hajnali egy óráig vett részt a helyszínelésben. A tetthely vizsgálata kedden, kevéssel reggel fél kilenc után folytatódott. A házhoz érkezett újságírók a kertet felmérő rendőröket láthattak, a garázsajtón egy motoros fűrész berregése szüremlett ki, ami akár az elkövetés (egyik) módjára is utalhat. A polgármester elmondása szerint a Szokodi család hat éve kezdett építkezi a faluban, s egy éve jelentkeztek be ide. Helyi kötődésüket a feleség nagyapja adta; "a Koncz jegyző" a harmincas években intézte Tényő ügyeit. Varga Gábor Kálmán közlése szerint az utóbbi fél évtizedben a településre költözöttek zöméhez hasonlóan Szokodiék is Győrben dolgoztak, a gyerekeket is oda vitték óvodába, iskolába, a helyi közéletben nemigen vettek részt - személyesen ő is csak a férjet ismerte. A polgármesterhez hasonlóan többen is azt közölték: a telek másik felén a feleség testvérének háza áll, ott azonban kedden reggel és délelőtt semmilyen mozgás, emberi jelenlét nyoma nem látszott. A részletekről - köztük arról a rendőri közlésről, hogy "vérfürdő" volt a házban - a polgármester nem kívánt nyilatkozni. Közlése szerint senkinek nem lehetett konfliktusa a házaspárral, akiket rendes, családszerető emberként ismertek meg a helyiek. Az MTI által megkérdezett falubeliek osztották ezt a véleményt, és - el-elcsukló hangon - csak értetlenségüknek és bánatuknak adtak hangot. A Győr-Moson-Sopron megyei településen hétfő este hét óra körül találta meg vérbe fagyva a négytagú családot egy rokonuk - közölte aznap Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Ő kedden sem azt a sajtóinformációt nem kívánta kommentálni az MTI-nek, hogy a tragédiát bejelentő rokon a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársa, sem azt, hogy a férj pszichiátriai kezelés alatt állt volna.

Azt mondta, szúró- vagy vágóeszközökkel végeztek a harmincas éveikben járó szülőkkel, valamint két gyermekükkel, a nyolc- és ötéves kislánnyal. Kedd reggel, amikor már a helyszín közvetlen közelébe engedték a rendőrök az újságírókat, az MTI tudósítója azt láthatta, hogy egy félkész házban élt a meggyilkolt család. Az épület falai még vakolatlanok, itt-ott építőanyag-halmok állnak. A ház, ahol a gyilkosság történt, Tényőnek a főúttól távolabbi végén áll, három-négy háznyira a település végét jelző táblától.

A Győr-Moson-Sopron megyei településen hétfő este hét óra körül találta meg vérbe fagyva a négytagú családot egy rokonuk - közölte aznap Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A család egyik ismerője az MTI tudósítójának a helyszínen azt mondta: a meggyilkoltak rendezett életet éltek, mindkét szülő építészmérnökként dolgozott. Keddre ígért bővebb tájékoztatást a gyilkosság helyszínéről hétfőn késő este távozó Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány.

Egy házaspárt és két gyermeküket gyilkolták meg; egy őket látogatni induló rokonuk talált a négy halottra este hét óra körül - mondta Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek. Tájékoztatása szerint egy 37 éves nőt és 36 éves férjét, valamint öt- és nyolcéves lánygyermekeiket gyilkolták meg.

Az MTI tudósítója rendőrségi forrásból úgy tudja, várhatóan egész éjszaka tart majd a helyszíni és a halottszemle, ennek idejére a falu központjában, indulásánál zárták le azt az utcát, amelyben onnan másfél kilométerre történt a bűncselekmény.

A család egyik ismerője az MTI-nek a helyszínen azt mondta: a meggyilkoltak rendezett életet éltek, mindkét szülő mérnökként dolgozott.

Mára ígért tájákoztatást a rendőrség


Keddre ígért tájékoztatást a tényői négyes gyilkosság tetthelyéről hétfőn késő este, fél tizenegy körül távozó Szabadfi Árpád Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány.

Az autója lehúzott ablakán át válaszoló rendőri vezető az újságírók egyetlen érdemi kérdésére sem felelt.

Este 10 óra körül a rendőrség felszámolta a falu központjában lévő ellenőrzőpontot, ahonnan korábban senkit nem engedtek tovább az Árpád utcába, ahol a gyilkosság történt. Az újságírók jelenleg a gyilkosság helyszínétől néhány száz méterre, egy újabb lezárásnál várják az utcán, szemerkélő hóesésben, hogy kitudódnak-e további részletek. A rendőrök az újabb ellenőrzőpontnál egy terepjáróval torlaszolták el az utat.
Tényőn két felnőttet és két, öt- és nyolcéves gyermeket találtak holtan hétfőn egy családi házban.

Egy házaspárt és két gyermeküket gyilkolták meg; egy őket látogatni induló rokonuk talált a négy halottra este hét óra körül - mondta Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője korábban az MTI-nek. Tájékoztatása szerint egy 37 éves nőt és 36 éves férjét, valamint öt- és nyolcéves lánygyermekeiket gyilkolták meg.

A család egyik ismerője az MTI tudósítójának a helyszínen azt mondta: a meggyilkoltak rendezett életet éltek, mindkét szülő mérnökként dolgozott.
Forrás: kisalfold.hu/mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását