2024. április 29. - Péter

Morvai kínos múltja

Morvai Krisztina Medgyessy Péter szocialista kormányának is dolgozott - derül ki egy blogon megjelent dokumentumból. A Jobbik államfőjelöltje közel egymillió forintot kapott akkor az Esélyegyenlőségi Kormányhivataltól.
2010. március 29. hétfő 17:59 - HírExtra
A Fidesz kérésére a Medgyessy-kormány még 2003-ban hozta nyilvánosságra, hogy a kormányhivatal közel egymillió forintért szerződött Morvai Krisztinával, aki külsős szakértőként dolgozott a családon belüli erőszak elleni kampányukban.

A Lévai Katalin által vezetett hivatal összesen négy szakértői szerződést kötött erre az időszakra. A kormány Fidesznek adott válaszából kiderül, hogy Morvai 960 ezer forintot kapott „krízisközpontok kialakításához kapcsolódó szakértői tevékenység” címén.

Lévai elismerte

Az Index felkereste Lévai Katalint, aki elmondta, hogy Morvai Krisztinával már a Horn-kormány idején is dolgoztak együtt, ezért a régi munkakapcsolatra, és Morvai szakmai múltjára tekintettel 2003-ban is felkérte, segítse a családon belüli erőszakkal kapcsolatos központi kampányt.



Lévai szerint a megbízás arra vonatkozott, hogy Morvai az ország több pontján megtartott kampányeseményen dramatizált előadásban dolgozza fel a témát. A volt miniszter szerint Morvai nagy érdemeket szerzett abban, hogy ez a nehezen tetten érhető erőszakfajta Magyarországon is bekerült a köztudatba.

A Heti Válasz közel egy éve írta meg, hogy Morvaiból majdnem miniszter lett Miután Lévai Katalin 2004-ben bekerült az EU Parlamentbe, az Esélyegyenlőségi Minisztérium vezetésére más kellett találni. A lap egy korabeli MTI-jelentést idézett fel, ami állította, hogy Morvai, mint Göncz Kinga riválisa komoly jelöltként jött szóba a megüresedett poszt betöltésére, és esetleges kinevezése a kormányszóvivői tájékoztatón is felmerült.

Ciki

Az ügy azért különösen kínos Morvai és a Jobbik számára, mert a párt éppen azzal kampányol, hogy az elmúlt 20 év kormányzati tevékenységei (de legalábbis annak nagy része) a politikai bűnözés kategóriájába esnek. kérdés, hogyan értékelik majd a párton belül Morvai ilyen irányú tevékenységét?

Nyilvánvaló, hogy komoly százalékokat e miatt az apróság miatt nem fog veszíteni a Jobbik, ám Morvai renoméjának semmiképpen sem tesz jót. Főleg ha hozzátesszük, hogy Morvai Krisztina a jobbik államfőjelöltje is.
Forrás: HírExtra/Index
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

martyna
2010. március 30. 13:34
hát vannak még érdekes dolgok...és nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.....azért támadja ez a nő csak a fideszt, a többiről hallgat....brüsszelből meg különben is azt óbégat, amit akar.....ki hallja??? jó lenne, ha előbb magával lenne tisztában és elgondolkodna azon, ki juttatta ilyen lehetőségekhez és milyen közegből származik??? érdekes!! nagypofája mindenkinek lehet ám....én is tudnék egy-két tippet ennek a túl-okosnak mondani!!! de az ilyen képmutatók szóra sem érdemesek!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását