2024. május 3. - Tímea, Irma
Valószínűleg egy belső üzenet kerülhetett ki az MTI hírfelületére tavaly októberben, ahol egy Jobbik-rendezvény mellé a következő megjegyzés került: "csak akkor adunk róla [hírt], ha balhé van, egyébként egy szót sem!".
2010. március 31. szerda 16:59 - Sarkadi-Nagy Márton
A Jobbik tegnap közleményben kommentálta a valószínűleg a Magyar Távirati Iroda (MTI) “Agenda” hírfelületéről származó képet, ahol a Jobbik tavaly októberi olaszliszkai megemlékezéséhez a következő megjegyzést fűzték: “ TUDÓSÍTÓ A HELYSZÍNEN (Csak akkor adunk róla, ha balhé van, egyébként egy szót sem!)”.

A Jobbik szerint ez az MTI-s megjegyzés jól példázza, hogy “a legsötétebb diktatúrákat idéző eszközöket vet be a Jobbik ellen a média a kampányban”,ezért felkérték az MTI-t, nevezze meg a felelősöket. Az MTI szintén tegnap közölte, hogy noha az említett rendezvényen nem volt “balhé”, mégis adtak ki tudósítást, négy képpel, emellett tiltakoztak az ellen az állítás ellen, hogy a hírügynökség utasításai alapján dolgozik a teljes magyar média.



Olvasatok

MTI - agenda
A hírügynökség napi 5-600 hírt oszt meg, lefordított és saját anyagokat egyaránt, közszolgálatiságát a nemzeti hírügynökségről szóló törvény biztosítja. Az MTI anyagait elsősorban más médiumok használják fel, de bárki előfizethet hozzáférésre. Különböző típusú előfizetések léteznek, az “Agenda” típusú tartalmazza az MTI által a jövőben feldolgozandó események listáját is, a kép valószínűleg innen származik”
A HírExtra megkereste Pach Ferencet, az MTI főszerkesztőjét, aki annyit mondott, “Amit ezzel kapcsolatban akartunk mondani, azt a közleményben közzétettük”. Az MTI tehát nem cáfolta sem a kép , sem a megjegyzés hitelességét .

Dúró Dórát, a Jobbik szóvivőjét nem sikerült elérnünk, de e cikk szerzőjének olvasatában a Jobbik közleménye nem céloz arra, hogy az MTI kézivezérelné a teljes magyar médiát. Az állítás, miszerint a “média” kifejezetten a Jobbik ellen dolgozna (az objektív újságírás alapelvét megsértve), ettől függetlenül abszurd és sértő.

A balliberális médiatúlsúly legendája


A Jobbik médiafóbiája nem teljesen megalapozatlan, de elsősorban piaci, és nem politikai indíttatású. A Jobbik, viszonylagos népszerűsége mellett is szélsőségesen megosztó párt. Abban a mainstream médiában, ami az ország túlnyomó többségét eléri nap mint nap, nincsen nagyon helye megosztó szereplőknek.

A közszolgálati médiumok, minden kormányhűségük ellenére ettől függetlenül többnyire ragaszkodnak a szükséges korrektséghez, így kerül elő választások körül az MTV-n rendszeresen Vona Gábor. Az MTI a királyi televízióhoz hasonló szerkesztési alapelvekkel dolgozik, ha megnézzük még egyszer az inkriminált képet, az olaszliszkai megemlékezés fölöltt két másik Jobbik-rendezvény szerepel, mint feldolgozandó esemény, látható: az MTI nem cenzúrázza a Jobbikot.

A Jobbik balliberális médiatúlsúlyról szóló hőbörgését úgy lehetne a legkorrektebbül megválaszolni, ha az MTI hajlandó lenne vizsgálni a saját felelősségét az ügyben. Amíg erre nem kerül sor, addig marad a hőbörgés.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

7nap7hold
2010. április 4. 12:14
Vagyis nem a 2012- címűben, hanem egy másik hollywood-i kaptafa filmben. Ha eszembe jut a címe ideírom. Na nem mintha lenne jelentősége, csak a pontosság kedvéért.
7nap7hold
2010. április 4. 11:50
"Abban a mainstream médiában, ami az ország túlnyomó többségét eléri nap mint nap, nincsen nagyon helye megosztó szereplőknek." - ez a kedvenc mondatom! Az évezred vicce.
Ha megnézzük a szavait, rájövünk, nem a hazugság, ferdítés, elhallgatás, rágalmazás, vagy a hírek torz tálalása okoz fejfájást kedves tárgyilagos cikkírónknak, hanem csakis a MEGOSZTÁS.

Abban persze semmi kivetni való nincs, - csak találomra egy durva példa a tengernyi sok közül -, hogy a 2012 című mozifilm első 3 percében közelről fejbelőnek egy palesztin kendős fiút, mivel természetesen csúnya gonosz terrorista, aki üldözi szegény ártatlan megrémült főhősöket...
Ehhez hasonló vagy a csak kevésbé brutális, burkoltabb cionista propagandának ugye nagyon is helye van a "mainstream" médiában, moziban, bárhol - kedves cikkíró, mivel nem megosztó... Hmm. Hát bizonyos tábort valóban nem oszt meg, ez igaz...

Rysk
2010. április 1. 13:01
Azért kéne leadnia a Jobbikos híreket is, mivel ez egy közszolgálati hírügynökség, ha jól tudom akkor a magyar állam tulajdonában van(a mi tulajdonunkban), tehát illene a választókat teljeskörűen és elfogulatlanul tájékoztatnia. Szebb jövőt!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását