2024. április 24. - György

Egy átlagos húsvét: pedofília és agyonlövetés

Húsvét hétfő a feltámadás, az újjászületés napjának éves ünnepe - ám a világ közel se kíván feltámadni hamvaiból, inkább e nap alkalmából is egyre jobban taszítja bele magát kardjába. Ünneprontók ünnepe.
2010. április 6. kedd 17:09 - Pásztor Balázs
Aznap, amikor Jézus feltámadt, legyőzte a halált és egy új kezdet igéjét hintette el biztosan sok más, rossz dolog is történt a világban, hisz a megváltó feltámadásának hírét még nem tudta a világháló percek alatt szétkürtölni. Ám most, 2010-ben már az egész világ tudta, hogy milyen nap lesz az április ötödike, így érdemes megvizsgálni, hogy a világ egyes országai mit tettek eme nemes napon. Itt nem a muzulmán országokra gondolok - Pakisztánban nyilván nem jelentett gondot annak az öngyilkos merénylőnek a húsvét, aki 36 emberrel végzett egy világi pártrendezvényen. Inkább a keresztény országokra, akiknek a húsvét mond is valamit.

Például az erősen vallásos Mexikóra, ahol húsvét alkalmával 27 embert lőttek szitává, a drogkartelek és a hadsereg összecsapásának köszönhetően. Itt a bűnözők nem hogy Istent nem tisztelték, amikor fegyvert fogtak, hanem az államot se, amiben élnek: katonai bázisokat támadtak meg golyóálló járművek, és egyéb hasonló felszerelés segítségével. Ilyen esetre - hogy bűnbandák indítsanak offenzívát a katonaság ellen - szinte soha nem akadt eddig példa.

Természetesen a húsvéti nagyima sem maradhatott ki a Vatikán részéről - ám szégyen és gyalázat, hogy eme szent ünnepen a pápának szóba kellett hoznia az egyházat újra reflektorfénybe hozó pedofil-botrányokat. A katolikus egyház megítélése soha ilyen mélyen nem állt, soha ennyi európai hívő nem utasította el a keresztet.

Itthon ellenben minden csendben, békésen telt. Politikusaink megtisztelték annyival az ünnepet, hogy nem nyitották ki hazug szájukat, és a kampány finisében is csendbe tudtak maradni e napon. Csupán a pécsi dohánygyár választott kissé szerencsétlen időpontot arra, hogy megdorgálja Dávid Ibolya pártját egy reklám miatt - de ennyi belefér.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását