2024. április 20. - Tivadar

Májusban hazánkba érkezik a világ egyik leglátványosabb rock show-ja!

Május 28-án este robban a rock bomba! Magyarországra érkezik a világhírű KISS zenekar! Soha ilyen látványos előadást nem produkált még a banda mint ami ezen a koncertkörúton várható.
2010. április 9. péntek 17:59 - Patai Zsuzsi
A turné európai szakasza csak május 1-én kezdődik Angliában, de a csapat már megkezdte a próbákat a Sonic Boom színpad díszleteiben.

A zenekart az egész világon könnyen azonosítják az arcfestésükről és a fellépő ruhájukról, amely védjegyükké vált pályafutásuk során. Azonban a karaktereket nem az együttes tagjai, hanem korai rajongóik és barátaik találták ki. Így lett Démon (Gene Simmons - basszusgitár), a cinizmusa és a sötétebb oldala miatt; Csillagfiú (Paul Stanley – ének, ritmusgitár), a reménytelenül romantikus; Űrember (Ace Frehley - szólógitár) és Macskaember (Peter Criss - dob). Bár az évek folyamán voltak tagcserék, a karakterek megmaradtak, a jelenlegi szólógitáros Tommy Thayer is egyfajta űrruhát, illetve a dobos Eric Singer macskaember öltözéket visel a fellépések alkalmával.

A KISS gyökerei egy Wicked Lester nevű csapathoz vezethetők vissza, amiben Gene és Paul már együtt játszott. Azonban semmilyen sikert nem értek el, a demójukat a kiadók visszautasították, így Simmons és Stanley 1972-ben feloszlatták a Wicked Lester-t, és új együttes alapításába kezdtek. Ez lett a KISS.

A legenda szerint Paul-t és Gene-t a hetvenes években a zenén kívül csak a csajozás érdekelte. Gene Simmons ezt a szokását mai napig tartja; saját bevallása szerint közel 5 ezer nővel volt eddig együtt, amit dokumentált is - mindegyikükről fotója van.


 A KISS volt az első banda, akiknél a külsőségek és a show elemek nagyon fontos szerephez jutottak a koncerteken – igazából az ő karrierjük indította el a látványos, show-szerű, óriási rock- és pop koncertek divatját szerte a világon.

A KISS első logoja évekig tiltott volt Németországban, mert a két S-betű túlságosan hasonlított az SS korábbi logojára. Ebben az időben a banda - csak a német területen – fordított z-vel helyettesítette az s betűket.

KISS tagjai szerepeltek pár éve a Scooby Doo rajzfilm egyik részében, Halloween idején riogatták a szereplőket, saját magukat alakítva. Ezen felül szintén magukat alakították a Detroit Rock City című mozifilmben, amelyben a Terminátor II-ben sztárrá vált tini, Edward Furlong volt a főszereplő.

1978. szeptember 18-án, a zeneiparban teljesen szokatlanul, mind a négy tag egyszerre jelentette meg szólóalbumát – és valamennyi siker lett! Több mint 1 millió példányt szállítottak ki belőlük az első napon.

Az I Was Made For Loving You Baby az első rock kislemez, amiből több mint 1 millió példány kelt el az USA-ban.

A hivatalos KISS rajongói klubot KISS ARMY-nak hívják, és a tagság páratlan előnyöket élvez a lemezmegjelenések, turnék, koncertek vagy zenekari találkozók esetében.

Nem a magyar Kiss Forever Band az egyetlen KISS „hasonmás” zenekar a világon, több tucatnyi tribute formáció létezik; például a belga KISStory, a francia Diaman Noir, a szintén magyar Ace Is God is több éve lép fel rendszeresen. Az USA-ban szinte nincs olyan nagyváros, ahol ne lenne KISS hasonmás zenekar, kezdve a KISSNATION, Kiss Alive, Destroyer,Strutter csapatoktól egészen a csak nőkből álló KISSES bandáig.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását