2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Süveges a meglepetésekre is felkészült

A Magyar Televíziónál már most nagy a pörgés, a választási műsor vezetésére készülő Süveges Gergő a 176 választókerület áttanulmányozásával, esetlegesen bekövetkező, nagy eseményekre külön forgatókönyvekkel készül.
2010. április 9. péntek 16:59 - Sarkadi-Nagy Márton
„ Különböző szempontok alapján igyekszem kiválogatni az érdekesebb körzeteket, közben pedig felkészülni a választási történelemből és az indulókból” – árulta el a Hírextrának Süveges Gergő.

Az m1 választási adásának műsorvezetője napi munkái mellett hetek óta készül a műsorra, mint mondta, „Nagyon alaposan megpróbálom megismerni mind a 176 egyéni körzetet. Ezekből van jó néhány, ami érdekesebb, mint a többi, vagy, mert nagy nevek indulnak, vagy azért, mert eddig valamelyik párt biztos fellegvárának számított, és most akár el is veszítheti”.

A legnézettebb választási műsor a Magyar Televízióé szokott lenni, ezek azok a pillanatok, amikor a nézők számára is értékesebb a közszolgálati szempontok alapján összerakott anyag, mint a nagy kereskedelmi tévék könnyen fogyasztható politikai-bulvár hibridjei, vagy a többé-kevésbé beazonosítható pártszimpátiával bíró kisebb tévék jobbra, vagy éppen balra húzása.

Süveges Gergő mellett Török Gábor és Giró-Szász András politológusok fogják értékelni a tizenhárom helyszíni stábtól érkező élő híradásokat és a folyamatosan érkező eredményeket.

„Nagyon sok témával készülök, amiket a politikai elemzőinkkel és a közvéleménykutatókkal meg tudunk vitatni. Műsorvezetőként az én feladatom a szakértők megszólaltatása, közérdeklődésre számot tartó, eredmények előtti és közbeni kérdésekben egyaránt.” – mondta el a műsorvezető a Hírextrának, valamint hozzátette, emberileg igen nagyra értékeli a két politológust.

Nagy győztesek, nagy vesztesek.

Amikor a műsorvezető adásra készül, a kiszámítható eseményekre éppúgy fel kell készülnie, mint a váratlanokra. A Magyarország választ 2010 esetében is így van, vagyis a folyamatos eredményközlés mellett a szakértőink segítségével elemezni fogjuk mindazokat a történéseket, amelyek választástörténeti szempontból jelentősnek minősülnek.

Természetesen híradósként és egy élő közéleti műsor vezetőjeként napról napra nyomon követem a politikai analíziseket – tette hozzá Süveges, és tudom, melyek azok a valamilyen szempontból különlegesnek számító helyzetek, amelyeket szakértőinknek mindenképpen elemeznie kell majd a stúdióban.

Helyszíni tudósítóinkkal, szerkesztő kollégáimmal együtt felkészültünk minden helyzetre, és ugyanezt mondhatom el, arról a száznál is több tévésről, aki a vasárnapi választási adás lebonyolításában rész vesz majd.
 
A vidéki egyéni választókerületi történések szereplői – nagy győztesek, nagy vesztesek egyaránt – a m1 öt regionális stúdióiból bejelentkezve szólalhatnak meg az élő adásban. Mint azt Süveges hozzátette: „Ha valami nagy dolog történik, azt igyekszünk elsőként elmondani”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását