2024. május 20. - Bernát, Felícia

Nem mond le az OVB elnöke

Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság elnöke az MTI kérdésére az OVB keddi üléséről távozóban azt mondta: nem látja okát annak, hogy lemondjon.
2010. április 13. kedd 19:50 - HírExtra
"Meghallgattam az OVB vasárnapi üggyel kapcsolatos elgondolásait, és azt gondolom, hogy mivel ezzel alapvetően egyet tudok érteni és el tudom fogadni, ezért nincs okom arra, hogy lemondjak" - közölte az MTI kérdésére.

Arra a kérdésre, szükséges-e, hogy a vasárnapiak miatt bárki - akár az Országos Választási Iroda vezetője - lemondjon, azt válaszolta: nem.

Az OVB elnöke a keddi ülés előtt azt közölte újságírókkal, hogy az ülés után (ahol megvitatták a vasárnapi voksolás tapasztalatait) dönt arról, lemond-e, döntését várhatóan az ülés után jelenti be.
Szigeti Pétert hétfőn egy budapesti sajtótájékoztatón az OVB vasárnapi döntéseivel kapcsolatban kérdezték. Arra a kérdésre, lemond-e tisztségéről, ahogy arra több politikus is felszólította, úgy válaszolt: "erre még alszom egyet".

Vasárnap este jó néhány szavazóhelyiséget nem tudtak bezárni, mert még százak várakoztak voksolásra. A legkésőbb Budapest XI. kerületében fejeződött be az igazolással szavazás, mégpedig hétfőn hajnali negyed kettőkor. Az elhúzódó voksolás miatt a választási iroda az első részeredményeket csak vasárnap este fél 11 körül hozta nyilvánosságra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását