2024. április 19. - Emma

Alapítvány Daróczi emlékére

Egykori barátai, gimnáziumi osztály- és évfolyamtársai alapítványt hoztak létre Daróczi József Dávid néhai kormányszóvivő emlékére.
2010. április 14. szerda 17:32 - HírExtra
Az alapítvány szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy a közhasznú alapítvány célja minden évben a budapesti Szent László Gimnázium tömegkommunikációs osztályába legalább egy tehetséges cigány származású fiatalt bejuttatni, majd számára négy éven át biztosítani a tanulmányokhoz szükséges tárgyi és anyagi feltételeket.

Az alapítvány elnökének az alapítók Papp Lászlót, a Szent László Gimnázium tömegkommunikációs fakultációjának vezetőjét, Daróczi egykori osztályfőnökét kérték fel, aki a felkérést elfogadta - közölték.

A közlemény idézi Papp Lászlót, aki azt mondta: bízik abban, hogy az alapítvány a maga eszközeivel hozzájárul majd ahhoz, hogy a névadóhoz hasonlóan minél több tehetséges cigány származású fiatalból váljon a jövőben sikeres kommunikációs szakember.

A Daróczi József Alapítvány - tájékoztatásuk szerint - nyílt formában működik, azaz bárki csatlakozhat hozzá vagyoni értékű hozzájárulással, személyes szolgáltatás nyújtására, munka végzésére vonatkozó konkrét kötelezettségvállalással. A nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás elfogadásáról az alapítvány kuratóriuma hoz döntést.

Daróczi Dávidot szerdán görög katolikus szertartással, cigány szokás szerint zeneszó mellett helyezték végső nyugalomra a csepeli köztemetőben. A búcsúztatáson több ezen ember vett részt, köztük Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, Bajnai Gordon jelenlegi miniszterelnök, Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke és Mesterházy Attila, a párt listavezetője.

A volt kormányszóvivő április 2-án éjjel egy budapesti, Andrássy úti lakásban lett öngyilkos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását