2024. április 20. - Tivadar

Molnár Oszkár: nem lépek vissza

Edelény polgármestere, a korábban fideszes, ezúttal azonban már független országgyűlési képviselőjelöltként induló Molnár Oszkár nem lép vissza Daher Pierre, a Fidesz jelöltje javára; a polgármester ezt szerdán közölte az MTI-vel.
2010. április 14. szerda 14:40 - HírExtra
Egy, az internetre is feltett videofelvétel szerint Molnár Oszkár - aki 2006-ban még a Fidesz-listáról lett országgyűlési képviselő - egy korábbi választási fórumon arról beszélt: visszalép, ha a választás első fordulójában a Fidesz-KDNP mostani képviselőjelöltje, Daher Pierre több szavazatot kap, mint ő.

Molnár Oszkár, Edelény polgármestere a videofelvétel szerint egészen pontosan azt mondta: "abban az esetben, ha az első fordulóban Pierre több szavazatot kap, mint én, természetesen én, visszalépek. Azt gondolom, ettől jobban nem tudom a jobboldalt támogatni."

Április 11-én Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8-as számú választókerületében a Fidesz jelöltje, az edelényi kórházigazgató, Daher Pierre 8162 szavazatot kapott, és a leadott voksok 36,54 százalékával végzett az első helyen. A függetlenként induló Molnár Oszkárra 5393 voksoltak, második lett, a jobbikos Miklós Árpád végzett a harmadik, az MSZP-s Gúr Nándor a negyedik helyen, és mind a négyen indulhatnak a második fordulóban.

Molnár Oszkár a felvétel szerint azt is mondta: Gúr Nándornak egyetlen egy esélye van ebben a választáson, az, "ha én több szavazatot kapok az első fordulóban, mint Pierre, és a Fidesz nem lép vissza". "Én biztos, hogy vissza fogok lépni, ezt most ennyi ember előtt kijelentem, soha nem csináltam segget a számból" - mondta akkor a politikus.

A kijelentés hónapokkal ezelőtt, még a választási kampány legelején hangzott el, azóta alapjában változott meg minden - közölte Molnár Oszkár az MTI-vel szerdán. Megjegyezte: ez akkor arról szólt, hogy ha a második fordulóban ezen a mandátumon múlna a Fidesz választási győzelme, ő nem lesz akadálya annak.

Daher Pierre azonban mindig mereven elzárkózott a visszalépés gondolatától fordított esetben - mondta Molnár Oszkár.

Az első forduló után már nem az a kérdés, hogy a Fidesz megnyeri-e a választást, másrészt amikor az idézett kijelentést tette, még a Fidesz tagja volt, azóta viszont a helyi szervezet "lényegében megszüntette" a tagságát - tette hozzá.

Az edelényi polgármester tavaly - szintén az internetre feltett videofelvételekkel bizonyítottan - egy önkormányzati testületi ülésen azt mondta, hogy a cigányok által többségében lakott településeken terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak, és vihart kavart a zsidó nagytőkéről és a melegekről szóló kijelentéseivel is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását