2024. május 5. - Györgyi

Schiffer: az MSZP az LMP hiteltelenítésére hajt

Az LMP hiteltelenítése, és nem a Fidesz kétharmados többségének megakadályozása volt a célja az MSZP-nek azzal, hogy a párt négy választókerületben is visszaléptette jelöltjeit az LMP javára.
2010. április 14. szerda 06:58 - HírExtra
Kifejtette, nem tartanak attól, hogy emiatt elpártolnának a szavazóik az LMP mellől. Hozzátette, az is elképzelhető, hogy olyan szavazók is az LMP jelöltjeire voksolnak majd a második fordulóban, akik április 11-én a Fideszre szavaztak, de nem akarják, hogy kétharmados többséget szerezzen.

Arról, hogy ki lesz a párt frakcióvezetője szavazással fognak dönteni, mint ahogy a legtöbb ügyről a párton belül. Schiffer András nagy feladatnak nevezte, hogy megtartsák azt a szervezeti jelleget, amelyet az elmúlt években az LMP megalkotott. Ezzel kapcsolatban elmondta azt is: lesz ugyan frakciófegyelem a parlamentben, de biztosítani fogják, hogy lelkiismereti kérdésekben a frakció tagjai máshogyan szavazzanak, mint társaik.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egyoldalú gesztusként a párt visszalépteti négy fővárosi képviselőjelöltjét: Avarkeszi Dezsőt, Hatvani Csabát, Bárándy Gergelyt és Szabó Zoltánt.

Mint mondta: ami tesznek nem az MSZP vagy a Lehet Más a Politika (LMP) érdekében teszik, hanem a demokrácia érdekében és Orbán Viktor Fidesz-elnök túlhatalma ellenében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását