2024. április 28. - Valéria

Választási csalásról beszél a Jobbik

A Jobbik szerint választási csalás történt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózd térségében: a Fidesz különböző juttatások fejében jutott szavazatokhoz, és ezt egy, az internetre is felkerült videó bizonyítja.
2010. április 16. péntek 16:20 - HírExtra
A videofelvétel szerint - amelyen egy arcát kitakaró férfival beszélget egy riporter, a mikrofonon ugyanakkor nem látszik a tévécsatorna emblémája - egy röviditalt és sört, illetve étkezési jegyet ígértek annak, aki a Fideszre szavaz.

Janiczak Dávid, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 5-ös számú választókerülete képviselőjelöltjének kampányfőnöke azt közölte az MTI-vel, hogy a felvétel alapján feljelentést tettek a rendőrségen.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek ezzel kapcsolatban azt mondta: a választás, a népszavazás, és a népi kezdeményezés rendje megsértése elleni bűncselekmény miatt érkezett feljelentés az ózdi rendőrkapitányságra. Azt ugyanakkor nem közölte, hogy melyik párt és ki ellen tette meg a feljelentést.

A Jobbik helyi kampányfőnöke szerint csütörtökön Ózdon járt az MTV forgatócsoportja, egy arlói romát kérdeztek a választás első fordulójáról. Ő, arca eltakarását kérve elmondta: mit kaptak az ózdi és Ózd környéki cigányok azért, hogy a Fideszre szavazzanak.

Cigányok ezreinek segítségével Riz Gábor és az ózdi Fidesz elérte, hogy második fordulóra kerüljön sor Ózdon - közölte Janiczak Dávid, megjegyezve: amennyiben bebizonyosodnak a vádak, akkor "ez a magyar demokrácia és a választások tisztaságának meggyalázása lenne, és a balatonszárszói Kubatov-beszéd után most még hangsúlyosabbá válna, hogy mekkora veszély leselkedik az országra és a demokratikus intézményrendszerre egy ilyen eszközöket felhasználó párt esetleges kétharmados győzelmével".

A videó meglehetősen rossz hangfelvétele szerint a riporternek nyilatkozó férfi egyebek mellett azt mondta: "a Fideszre kellett szavazni, és akkor kaptunk egy felest meg egy sört". Mint mondta, fél, azért nem vállalta arccal a nyilatkozatot.

Almási Csaba Ózd jegyzője, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek azt mondta: a választás rendben lezajlott Ózdon. Április 25-én második fordulót tartanak Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5-ös számú választókerületben, mert az első fordulóban egyik jelölt sem kapta meg a leadott voksok több, mint 50 százalékát.

A legtöbben Riz Gáborra, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjére voksoltak, őt követte Kisgergely András a Jobbik és Tóth István, a térség jelenlegi országgyűlési képviselője, az MSZP képviseletében. Ők hárman indulnak újra a mandátumért április 25-én.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását