2024. április 25. - Márk

BL: a müncheniek gólparádét várnak

A német sajtó szerint a Bayern München egyértelmű esélyesként lép pályára szerdán hazai pályán az Olympique Lyon ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, különösen az után, hogy a csapat a hétvégén a Hannover felett aratott 7-0-ás bajnoki sikerrel "melegített" a BL-csatára.
2010. április 20. kedd 10:39 - HírExtra
A müncheni alakulat szombati gólfesztiválján kisebb sérülés miatt ugyan lecserélték Franck Ribéryt, ám a francia támadó szerdán már ismét bevethető lesz, és a holland Arjen Robbennel nyerő párost alkothat.

A két csapat eddig hatszor találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban, s két Bayern-győzelem mellett két lyoni siker és két döntetlen született.

A németek legutóbbi nyolc BL-mérkőzésükből csak egyet nyertek meg francia riválissal szemben, ugyanakkor kellemes emlékeket őriznek a gallokról az egyenes kieséses szakaszból: 1975-ben a Saint-Etienne volt az ellenfelük a Bajnokcsapatok Európa Kupájának elődöntőjében, s az akadályt sikerrel vették, egy évvel később pedig a döntőben szintén a zöld-fehéreket győzték le.

"A németek mindig veszélyesek a nagy mérkőzéseken, ráadásul az elődöntőben a Manchester Unitedet győzték le. Ott van nekik Arjen Robben és Franck Ribéry, akiktől tudjuk, mit várhatunk" - nyilatkozta Claude Puel, a Lyon vezetőedzője.

Louis van Gaal, a bajorok holland vezetőedzője arról beszélt, milyen eredménnyel lenne elégedett:

"Egy gól nélküli döntetlen, vagy egy 1-0-s győzelem sokkal többet érne számunkra, mint például egy 2-1-es siker - fogalmazott van Gaal. - Lehet, hogy ez viccesen hangzik, mégis így van."
A francia alakulat története második európai kupa-elődöntőjére készül, 1964-ben, a Kupagyőztesek Európa Kupájában a portugál Sporting Lisboával szemben maradt alul.
A vendégeknél sérülés miatt hiányozni fog Jean Makoun, Jean-Alain Boumsong és Mathieu Bodmer, a hazaiaknál az eltiltott Mark van Bommel és Holger Badstuber nem játszhat.

A várható kezdőcsapatok:
Bayern München:
---------------
Butt - Lahm, Demichelis, Van Buyten, Danijen Pranjic - Ribéry, Schweinsteiger, Robben - Müller, Olic, Gomez
Olympique Lyon:
---------------
Lloris - Reveillere, Cris, Toulalan, Cissokho - Pjanic, Ka:llström, Gonalons - Bastos, Delgado, Lisandro Lopez
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását