2024. március 29. - Auguszta

Bújjon könyvet Dobó Katával!

Az Olvassunk együtt! program 2010. április 20-án indult Budapesten, majd az egész év során összesen 15 vidéki településre látogat el, hogy könyveket és az olvasás örömét juttassa el rászoruló gyerekeknek, családoknak, iskoláknak.
2010. április 21. szerda 08:31 - HírExtra
A kampány és programsorozat azt tűzte ki célul, hogy ösztönözze és elősegítse az elszegényedett családok, gyerekek és szülők rendszeres olvasását. Az olvasás, mint eszköz és lehetőség segítségével élénkíteni szeretnék a társadalmi párbeszédet a programsorozat szervezői, valamint fel kívánnak lépni a megosztottság ellen és a megbékélés mellett.

Olyan, nagy nyilvánosság mellett folyó programokat bonyolítanak le – közismert és véleményformáló személyiségek aktív részvételével –, amelyek ténylegesen hozzájárulnak az adott közösségek, települések, kerületek olvasási szokásainak megváltoztatásához, s egyúttal felhívják a figyelmet a társadalmi és személyes felelősségvállalás szükségességére is.

A budapesti Deák Diák iskolában A gyerekekkel közösen olvasott Dobó Kata és Kepes András, majd ezt követően a Barboncás társulat vezetésével interaktív foglalkozásán vettek részt a gyerekek.
A programsorozat későbbi helyszínein olyan neves emberek népszerűsítik az olvasás kultúráját és fontosságát, mint: Brózik Klára, Farkasházi Réka, Gyárfás Dorka, Joshi Bharat, Juga Veronika, Nagy Ervin, Nyári Szilvia, Puskás Peti, Schell Judit, Tóth Olivér.

Forrás: Hírextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását