2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A Bayern München a csúcs felé tart

Kilenc évi szünet után lehet ott ismét a legjobb európai futballcsapatok csúcssorozatának döntőjében a Bayern München, ha a keddi visszavágón sikerrel megőrzi a Bajnokok Ligája szerda esti, első elődöntős csatájában a vendég francia Olympique Lyon ellen megszerzett egygólos előnyét.
2010. április 22. csütörtök 12:51 - HírExtra
Az 1-0-ás győzelem szolid diadalnak tűnhet, ám azt figyelembe véve, hogy a bajorok nemzetközi társulatából már a 37. percben a kiállítás sorsára jutott a Lisandro Lopezbe beleszálló francia Franck Ribéry, felettébb értékesnek mondható a végeredmény. Azzal együtt is, hogy a Bayern karmesterét az 55. percben egy lyoni védő, Jeremy Toulalan is követte, így a vendégek létszámfölénye nem sokáig tartott.

Louis van Gaalnak, a holland vezetőedzőnek ezúttal is a honfitárs Arjen Robben nyújtott hatékony segítséget a meccs megnyeréséhez: a villámgyors szélső az Allianz Arena lelátójának népét - a mintegy 66 ezer embert - a 69. percben derítette jókedvre, amikor távoli ballábas bombával bevette a lyoniak hálóját.

"Nagyon elégedett vagyok. Úgy gondolom, ma este megmutattuk Európának, mennyire erősek vagyunk, mert még 10 emberrel is mi irányítottunk 11 ellenében. Ugyanakkor a kispadról úgy láttam, hogy nem volt jogos Ribéry leküldése, és kiállítása után őszintén szólva nem hittem volna, hogy nyerünk 1-0-ra. Most már csak abban reménykedem, hogy egymeccses eltiltással megússza" - mondta Van Gaal, akinek azért komoly gondot jelenthet a 27 éves játékmester megfelelő pótlása.

A németalföldi szakember - és persze a Bayern - szerencséjére azonban Robben megint azt hozta, amit (el)várnak tőle a bajor élalakulatnál.

"Persze hogy örülök, de tudom, hogy nehéz este vár ránk Lyonban, még semmi sem dőlt el. Előnyünk minimális" - értékelt józanul a meccs után a győztes találat szerzője.

"Jól kezdtünk, de aztán túlságosan is könnyedén adtuk el a labdát, a második félidőben pedig, amikor a Bayern nagyon agresszívan játszott, mi erőtlenül futballoztunk, bár még így is akadtak lehetőségeink, amikkel viszont nem éltünk" - nyilatkozta önkritikusan a BL legjobb négy csapata közé történetében most első alkalommal eljutott Olympique vezetőedzője, Claude Puel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását