2024. március 29. - Auguszta

Május elsején indul a strandszezon

Szombaton indul a strandszezon Budapesten, elsőként a Gellért és a Dagály fürdő nyári medencéit, valamint a Palatinus strandot nyitják meg. A jegyárak az idei szezonban egységesen mindössze 100 forinttal emelkednek, de van, ahol marad a mostani ár - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) hétfőn az MTI-vel.
2010. április 26. hétfő 18:03 - HírExtra
A közlemény szerint a strandszezon szokás szerint május 1-jén kezdődik, az első májusi hétvégétől már fogadják a fürdőzőket a Gellért és a Dagály nyári medencéi, s várja őket a Palatinus is. A többi standot május közepén, illetve végén nyitják meg. A legkésőbb a tavaly újraindított Pünkösdfürdő kezdi fogadni a vendégeket: a tervek szerint a tanév végétől.

A szezonzárás szokás szerint augusztus végén lesz. A strandok május 1-jétől egységesen 10 és 19 óra között lesznek nyitva, de június 1-jétől augusztus 20-ig hétvégén - azaz pénteken, szombaton és vasárnap - tovább, este 8 óráig várják a vendégeket.

Az árak alig változnak: az emelés mindössze százforintos lesz, kivéve a Dagályban és a Csillaghegyi strandon, ahol nem növekedtek a jegyárak.

Az idén bevezetik a szezonbérletet, amely minden strandra érvényes május 1-jétől augusztus 31-ig. A felnőttbérlet ára 48 ezer, a gyereké 38 ezer forint. A bérlet nem átruházható, és ha a strand rossz idő miatt zárva tart, a Dagály fürdő medencéi várják a fürdőzőket.

A Strandváró program keretében hétfőtől péntekig minden nap más-más strand látogatható 50 százalékos kedvezménnyel. Hétfőn a Dagály, kedden a Paskal, szerdán a Csepeli strand, csütörtökön a Római, pénteken a Csillaghegyi strand várja féláron a látogatókat. A délutáni kedvezményes jegy zárás előtt három órával vásárolható meg, ára megegyezik a strandváró program jegyével. A két kedvezmény egyszerre nem érvényesíthető.

Az idei szezonban ismét lesz négyszemélyes családi jegy, 2 felnőtt és 2 gyerek együtt összesen 400 forintot spórolhat ezzel a jegy árából. A belépés kétéves korig ingyenes, 14 éves korig gyerekjegyet, e fölött pedig teljes árú jegyet kell váltani. A strandokra - a fürdőkhöz hasonlóan – az újonnan bevezetett proxy belépőórákkal lehet bemenni. Kivétel a legrövidebb ideig nyitva tartó legkisebb strand, Pünkösdfürdő, ahol marad a tavalyi karszalagos beléptetés.

A tavalyi siker után idén is lesz Strandok éjszakája, a tervek szerint nyár közepén. A népszerű, Cinetrip által szervezett bulik nyárra kiköltöznek a szabadba, ahol kétszer tartanak party-t, júliusban és augusztusban. A hagyományoknak megfelelően június elején megrendezik a Szigeti sportvarázst a Margitszigeten, ezen kívül több sportprogram is várja a mozogni vágyókat a különböző strandokon - olvasható a BGYH közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását