2024. május 16. - Mózes, Botond

A Fidesz kihagyja a "méltatlan találgatásokat"

A Fidesz nem kíván részt venni a köztársasági elnök személyéről szóló "méltatlan találgatásokban" - közölte az MTI kérdésére szerdán Szijjártó Péter, hangsúlyozva, hogy ezeket a "méltatlan találgatásokat" helytelennek is tartják. A kérdés szerintük egyelőre nem aktuális.
2010. április 28. szerda 17:56 - HírExtra
A Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján közölte: amíg a kormányzati munkára való felkészülés, valamint a kormányalakítási tárgyalások sikeresen be nem fejeződtek, addig ezt a kérdést a maguk részéről nem tartják aktuálisnak.

Valamikor nyáron nyilván előkerül majd ez a kérdés - tette hozzá."Össze nem illő dolgokat nem kell és nem is szabad összekeverni" - mondta, utalva arra, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök és Sólyom László államfő szerdai megbeszélésén fel sem merült a köztársasági elnök jövőjének témája.

Arra a felvetésre, hogy eszerint Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök magánvéleményt fogalmazott-e meg kedden, Szijjártó Péter úgy reagált: szóvivőként ő csak a Fidesz álláspontját tudta elmondani a köztársasági elnök személyével kapcsolatban. Pokorni Zoltán kérdésre válaszolt egy televíziós műsorban, ha esetleg azzal kapcsolatban többre kíváncsiak az újságírók, őt érdemes megkérdezni - tette hozzá Szijjártó Péter.

Pokorni Zoltán kedden a TV2 Mokka című műsorában úgy vélekedett, Magyarország nagyon sokat köszönhet Sólyom Lászlónak, ő - mint mondta - személy szerint nagyra becsüli az államfőt, de ha azt kérdeznék, hogy szerinte Sólyom László lesz-e a következő években a köztársasági elnök, akkor azt válaszolná, hogy szerinte nem ő lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását