2024. április 18. - Andrea, Ilma

Orbán Viktor élete veszélyben lehet

Csúnyán a pénzhatalom tyúkszemére léphet Orbán Viktor. Minden megnyilvánulása ezt mutatja. Ez azonban már sokak vesztét okozta. Nem lenne nagy meglepetés, ha az új miniszterelnök élete komolyabb veszélybe kerülne.
2010. április 29. csütörtök 12:13 - Pénzes Dávid
A rendszerváltás egyik nagy nyertese – sokak szerint előidézője – a globális pénztőke személytelen, de annál erőszakosabb gépezete volt. A volt szocialista országok fogyasztópiacának bekapcsolódása a globalizmus felgyorsítását okozta. Magyarország ennek kiemelten fontos terepe lett, a működő tőke beáramlás a rendszerváltás elején nálunk volt a leggyorsabb.

Tudjuk, hogy a globális tőke a világ minden tájékán jelen van, s célja hogy minél jobb terepeket alakítson ki magának minden régióban. Ehhez az elsődleges út a kormányok fölötti befolyás megszerzése. Az IMF és a Világbank ezt régóta tudatosan – és nem is túlzottan burkoltan – folytatja.

Eladósítás

Orbán beszéde a választás estéjén
Ma nem egyszerűen a hatodik szabad választás volt, hanem forradalom történt a szavazófülkékben. A magyarok bebizonyították, hogy van értelme hinni a demokráciában. Ma újra mertünk nagyok lenni - mondta Orbán Viktor, aki szerint a magyar választók megbuktatták a hatalommal visszaélő oligarchák rendszerét, és "mától Magyarországon a magyar emberek érdeke az első".

Az új rendszerben az oligarchák régi szabályai érvényét vesztik, és mától a nemzeti együttműködés lesz mindennek a mércéje. A győztesnek nem igaza van, hanem feladata. Most az a feladat, hogy a győzelem lendületével folytassuk az együttműködést, megkezdjük a mögöttünk levő korszak romjainak eltakarítását, a felelősség megállapítását, az újjáépítést
A jól bevált módszer erre az országok eladósítása. Ha ehhez megvan a megfelelő kormányzati akarat, akkor gyorsan megoldható. Magyarország esetében ez különösen szembetűnő, hiszen húsz év alatt odáig jutottunk, hogy Európa majdnem legeladósodottabb országává váltunk: az éves GDP közel 80 százalékát teszi ki.

Most Orbán megpróbál szembe menni az egész rendszer irányítóival. Már az országértékelő beszédében is a pénzügyi spekulánsok ellen kelt ki, s meghirdette a termelésre való berendezkedést. Mint mondta, a pénzügyi trükközések mögött nincsen érték, ezért kell újra a valódi gyártást, illetve mezőgazdasági termelést előtérbe hozni. Ezzel nyilvánvalóan azt akarja elérni, hogy az adósságainkat mielőbb kifizessük, de legalábbis elfogadható szintre csökkentsük. Azonban ez azt is jelenti, hogy függőségünk a globális pénzrendszertől csökken, s a nagytőke kevésbé tud hatni a magyar államra. Ilyet pedig nem engedhet meg magának az IMF.

A válság célja?

Bizonyos elméletek szerint maga a válság is azért jött létre, mert az IMF és a Világbank szerepe lecsökkent, már alig tudtak pénzeket kihelyezni, hiteleket adni. A krízis pillanatában azonban megjelentek és óriási pénzeket adtak oda országoknak. Ez persze már nagyon összeesküvés szagú, s nem is kívánunk vele foglalkozni.

Azzal azonban igen, hogy Orbán a választás estéjén, mikor még ki sem hűltek a szavazófüélkék, újra üzent a pénzrendszernek: oligarchákról kezdett beszélni, akik ellen keményen fel akar lépni. Egyesek bátornak is mondhatnák az új miniszterelnököt, de lehet, hogy inkább botor. Ilyen hatalmakkal szemben életveszélyesek ezek a kijelentések.

Nálunk eddig nem

Szerencsére Magyarországon nem jellemző a politikai gyilkosság legalábbis, ha a modern kort tekintjük (a múlt században Tisza Istvánt gyilkolták meg az őszirózsás forradalom alatt).

Reméljük, a névsor nem fog tovább bővülni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

dartanya
2011. március 23. 09:49
vegyék Alkotmányba a halálbüntetés visszaálitást
dartanya
2011. február 9. 11:37
nem kell a rendőséget bőviteni állitság vissza a halálbüntetést negyedére csökkenne a bünözés szemet szemért fogat fogért ez a mi országunk olyan törvényt hozunk amilyen nekünk jó megoldódn a rendőrség problémája és a börtönökéez is megtakaritás lenne tisztelettel V.J.
dartanya
2011. február 8. 10:30
komonistákkal végleg le kell számolni vagyon elkobzás bórtón akkor orbán viktor ur nagyot mutat a nép szemébe mert ha nem csinálja akkor megint bukik a cigányokat munkára kótelezni van elég takaritani való az országban nem pedig az hogy nincs pénzed? csinálj gyereket a munkás emberen meg róhógnek Kószónóm
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását