2024. április 20. - Tivadar

A Fidesz januártól állítaná vissza a gyest, gyedet

Az új kormány várhatóan január 1-jétől állítja vissza a családtámogatás korábbi szabályozásában a gyes és a gyed rendszerét - közölte Navracsics Tibor leendő kormányfőhelyettes a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában vasárnap este.
2010. május 2. vasárnap 21:23 - HírExtra
Navracsics Tibort egyebek mellett arról kérdezték, hogy a most május 1-jén hatályba lépett családtámogatási rendszer módosításán változtatnak-e, azaz tervezik-e visszaállítani a gyes és a gyed korábbi szabályozását.

A fideszes politikus azt mondta, az idén már nem tartja valószínűnek, hogy a korábbi rendszert "vissza tudják hozni". Jelezte azonban, szeretnék, ha ezt "mihamarabb" megtehetnék, így lehet, hogy ez majd január 1-jével történik meg.

Május 1-jétől átalakult a gyermekgondozási támogatások rendszere: emelkedett a gyermekgondozási díj (gyed) megszerzéséhez szükséges biztosítási idő, és már csak kétéves korig jár a gyermeknevelési segély (gyes) az eddigi három év helyett. Az új szabályok a 2010. április 30-át követően születő gyermekekre vonatkoznak.

Navracsics Tibor a köztelevízióban röviden kitért az őszi önkormányzati választásokra is. Ezzel kapcsolatban elmondta, mivel minden párt, amelyik a parlamentbe bekerült, kiállt a kisebb létszámú önkormányzatok mellett, ezért úgy gondolja, "viszonylag hamar" sikerül majd elfogadtatniuk az ehhez szükséges törvénymódosítást.

Közölte, ha ez így történik, akkor ősszel már kisebb létszámú önkormányzatokat választhatnak a szavazati joggal rendelkező állampolgárok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását