2024. április 18. - Andrea, Ilma

Presser: magyarul kellene énekelni

Presser Gábor, a Megasztár 5 zsűritagja leginkább azt kifogásolja, hogy sokan angolul énekelnek, pedig szerinte magyarul kellene.
2010. május 3. hétfő 10:14 - HírExtra
Nemzetközi versenynek is lehetne nevezni a Megasztár 5-öt, hiszen rengeteg külföldi énekes próbálta lenyűgözni a zsűrit az elődöntőkön. Szlovákiából, Olaszországból, Afrikából, sőt még a tengerentúlról is érkeztek versenyzők. A több ezer induló közül akadtak olyanok is, akik alig tudtak magyarul.

„Évek óta Budapesten élek, nyilván még nem beszélem tökéletesen a nyelvet, hiszen nagyon nehéz. Bár nem jutottam tovább, de nem szomorkodom, mert tudom, hogy jól rappelek” – árulta el Mr. Mike nigériai induló.

NY

Az ifjú tehetségek közül volt, aki egyenesen New Yorkból repült a Megasztár színpadjára, hogy lenyűgözze hangjával a kritikus zsűrit.

„Igazából csak egy zenei munka miatt jöttem Magyarországra, nem is tudtam, hogy van ilyen műsor. Megláttam a tévében a reklámot, megtetszett az ötlet, és gondoltam, adok magamnak egy esélyt. Jelentkeztem és meglepetésemre beválogattak” – mesélte a Borsnak Andras Kallay-Saundres, az egyik esélyes tehetség.

Presser szerint bárhonnan is jönnek a versenyzők a magyar dalokat attól még kell előnyben részesíteni.

„Korai lenne még arról beszélni, mennyi tehetséget és leendő megasztárt láttam az egész napos válogatás során. Ahhoz már hozzá vagyunk szokva, hogy jó hangok és hiteles előadók bukkannak elő a tehetségkutató kapcsán, ezért nehéz a döntés. A jelentkezéshez ugyan nem feltétel a magyar nyelv ismerete, de úgy gondolom, magyar dalszövegekkel közelebb kerülhetünk az emberekhez. Kevesen értik tökéletesen az angolt, így nem mindig sikerül egy-egy énekesnek megfelelően kifejeznie érzelmeit egy külföldi dalban. Szerintem aki a Megasztár színpadára lép, kell, hogy magyarul énekeljen, hogy megítélhessük kifejezőkészségét, előadói tehetségét” – nyilatkozta a zenész.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását