2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

A NEK számon kérné Orbán korábbi ígéreteit

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) meghívta következő, május végi ülésére Orbán Viktort, a Fidesz miniszterelnök-jelöltjét, Réthelyi Miklóst, a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának leendő vezetőjét és a tárca leendő államtitkárát.
2010. május 4. kedd 17:18 - HírExtra
A május végi ülésen a NEK a tagokkal közösen megalkotott programjának ütemezését, végrehajtásának részleteit szeretnék egyeztetni a meghívottakkal.

Cser Ágnes jelezte, hogy a NEK hatéves fennállása óta a Fidesz-KDNP frakciószövetség mindig részt vett az üléseken, egyben beszámolt arról is, hogy Éger István, az orvoskamara elnöke, a NEK titkára levélben arról tájékoztatta a parlamentbe került pártok vezetőit, hogy a NEK alapszabályának értelmében a pártok tagjaivá váltak a NEK-nek.

Cser Ágnes emlékeztetett arra is, hogy Orbán Viktor 2006 decemberében már volt vendége a NEK ülésének. Mint mondta, számon kérik a Fidesz elnökén akkori ígéretét, hogy a nemzeti konzultáció és a civilekkel, ezen belül a NEK-kel való együttműködés nélkül nem tudja elképzelni a kormányzást.

A levezető elnök beszámolt arról is, hogy a NEK áttekintette az elmúlt két kormányzati ciklus egészségügyet érintő intézkedéseit.

A tájékoztatón kiosztott dokumentum szerint többek között a "kézi vezérelt" finanszírozás, a kórházi struktúra átalakítása, a vizit- és a kórházi napidíj bevezetése, az orvosok és a szakdolgozók egzisztenciális ellehetetlenítése, a gyógyszertárakat érintő jogszabályok meghozatala voltak a legrombolóbb intézkedések.

A levezető elnök beszámolt arról is, hogy a kerekasztal támogatja a lelki megújulás programját, hiszen úgy vélik, lelki egészség nélkül nem létezhet testi egészség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását