2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nemzeti Vágta: Terecskei Rita lovagol, a túlélés a cél

A június elején megrendezésre kerülő jótékonysági sztárfutam résztvevői már szorgosan készülnek a nagy eseményre. Stohl Bucit, Terecskei Ritát, Hajas Lászlót, Pintér Tibort és Hujber Ferit gyakorlás közben lepte meg a HírExtra.
2010. május 4. kedd 07:45 - Páczai Tamás
Hujber késett, a HírExtra nem!

Az Akadémia Lovasiskola gyakorlópályájának dermedt csendjébe rontott bele a HírExtra biciklivel érkező tudósítója. Az Új Köztemető melletti erdőbe mélyén megbúvó lovarda bizony nem kis feladat elé állította az érdeklődő újságírót, már az Örs vezér tér közelében merész vállalkozásnak érezte a helyszín biciklis megközelítését.

Mintegy húsz perces késéssel, stroke közeli állapotban fékezett le a gyakorlópalánk mellett csoportosüló újságíró és fotós kollégák alkotta csoportosulás közepén, akik azonban hamar megnyugtatták: „nem késtél le semmiről”.



Gyeplősök

Valóban, Rita, Buci, Laci, Tibi feszült figyelemmel kapaszkodtak a gyeplőbe, engedelmesen követve oktatójuk, Krisztián utasításait. Igen ám, de a Feri, a Hujber, nem volt sehol. „Egy fél óra múlva fog ideérni, most telefonált, hogy még valahol Gödöllő környékén kavar”- kapta az infót az egyik televíziós társaság igen csinos operatőr lányától a HírExtra tudósítója, így szívbillentyűi perceken belül a rendes kerékvágásban pumpálták a vért az agyába; nem késte le a Nemzeti Vágtát.

A csend azonban valóban ott legyeskedett a lovaglópálya minden szegletében. A tavalyi futam győzteseként Stohl András ugyan relatíve biztosan ült a nyeregben, de azért néha még alatta is megszaladt a ló. Nagy vetélytársa – a dobogóról tavaly csak centikkel lemaradó- Hajas László mintha biztosabban bánt volna az alatta vágtató paripával, de ezt könnyedén betudhatjuk melegfronti hatásnak is.

Idén egyetlen női versenyzőként Terecskei Ritát csodálhattuk meg lovaglás közben. Érezhetően még nem tartozik a gyakorlott lovasok közé, de lelkesedése határtalan volt. Edzőjük, Krisztián elmondása szerint a mintegy két hónapja tartó felkészülési időszak alatt nagyon összeszokott a Zanzibár énekesnője állatával.



Hajrá Zita!

Geszti Péter a nemzeti vágtáról:
Idén a pünkösdi hosszúhétvégére esik a Vágta időpontja, így most még több különleges bemutatóra, versenyre, és kulturális csemegére számíthatnak a kilátogatók. Arra külön büszke vagyok, hogy a Vágta minden eseménye ingyenesen látogatható, sőt a vidékiek kedvéért a vasúti jegyért is csak fele árat kell fizetni a rendezvényre érkezőknek. Aki viszont úgy dönt, hogy áldozna azért, hogy a magasból, ülve nézze végig a Hősök terén zajló veszett száguldást és huszáros csatajeleneteket, idén már erre is lehetősége van.
Nem csoda, hogy hatalmas várakozás előzte meg az országos sajtó részéről jelen korunk magyar szexistenét, Hujber Ferencet. A késve érkező sztár újoncként indul a futamon, de azt már most lehet tudni, hogy csak a győzelem érdekli. Mint edzőjétől megtudhattuk, ő a legszorgalmasabb tanuló, a babérkoszorú reményében mindig eljön gyakorolni, amikor csak szabadideje engedi.

A művész azonban alaposan megvárakoztatta a rá várakozó tudósítókat, sztárbarátait és edzőjét. A hosszas várakozásban mindenki kitikkadt a forrón tűző májusi verőfényben, ezt érezhették meg felsőbb hatalmak. Az árnyékban henyélő vendégekhez két nagyon szexi playboy lány érkezett meg egy tálca energiaitallal, mintegy isteni sugallatra. Egyből kirobbanó népszerűségre tettek szert, az esemény férfi szereplői (az energiaitaltól is) pezsgő vérrel pattantak újra nyeregbe, vagy ragadtak kézbe fényképezőgépet, ceruzát.

És begurult Hujber Ferenc végre. Sűrű „bocs”-ok közepette pillanatok alatt átöltözött és végre a Nemzeti Vágta sztárfutamának teljes mezőnyét együtt láthattuk a pályán. Az esélyeket talán még korai lenne latolgatni, de az kijelenthető: Hujber Feri tényleg nagyon elszánt, minden valószínűség szerint sok kellemetlen pillanatot fog okozni a Hajas és Stohl vetélkedésében. Remények szerint Pintér Tibor nemcsak a gyakorlópályán fog görög szoborként kinézni, hanem a dobogó tetején is. A HírExtra szerint azonban meglepetés befutóként Terecskei Rita hághat a dobogó tetőfokára, láthatóan nagyon jól megbarátkozott paripájával, ezért kívánjuk neki a legjobbakat.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

pirosalma21
2010. május 13. 14:57
Háh, Ritán látszik milyen gyakorlott lovas: http://www.tabutv.hu/video/mi_lenne_stohl_andras_megfelelo_buntetese_1196/
:-))))
Azért én a helyében félnék picit, a ló az nem az a buli amit csak úgy félvállról lehet venni, ha úgy egyszer igazán megindul... :-)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását