2024. április 25. - Márk

Újabb magyar csicskaügy

Személyi szabadság megsértésével és súlyos testi sértéssel gyanúsít a rendőrség egy 29 éves kisvárdai férfit, aki rabszolgaként tartott fogva és dolgoztatott egy másikat - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.
2010. május 5. szerda 13:17 - HírExtra
A 50 éves férfinek fizetés nélkül kellett dolgoznia, miközben alkalmazója pincéjében élt, s a ház udvarát is csak engedéllyel hagyhatta el - mondta Fülöp Gergely.

A százados közlése szerint a fogva tartott férfit rendszeresen bántalmazták és fenyegették. A rendőrséghez végül a sértett nővére fordult kedden.

A rabszolgaként dolgoztatott férfi a kihallgatásán elmondta, hogy januárban önként - mezőgazdasági és javítási munkák végzésére - költözött alkalmazójához. Kezdetben napszámot is kapott, a fizetések azonban elmaradoztak, a verések pedig rendszeressé váltak. Az ingatlanról alig mozdulhatott ki, a tulajdonos pedig - a sértett állítása alapján - azt közölte vele, megöli, ha esetenkénti eltávozása után nem megy hozzá vissza.

A rettegésben élt férfi nem mert feljelentést tenni, noha nemrégiben egy csavarhúzóval úgy fülön ütötték, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett - mondta Fülöp Gergely.

A sajtószóvivő közlése szerint a 29 éves fogva tartó tagadja a bűncselekményt. Azt állítja, hogy ő rendszeresen fizetett, soha sem verte alkalmazottját, aki az ügyetlensége miatt sérült meg többször, a fülét pedig megcsípte valami.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását