2024. április 25. - Márk

Online póker: komoly szigorítások, büntetések

Nem szabad hirdetni a pénzben játszott online pókert, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság több eljárást is indított ilyen típusú reklámok miatt - olvasható az fn.hu cikkében, amely szerint egy Portugáliával kapcsolatos uniós döntés miatt az eljárások immár sikerrel is kecsegtetnek.
2010. május 6. csütörtök 09:59 - HírExtra
Kathi Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője elmondta: mivel a szerencsejáték szervezése adóhivatali engedélyhez kötött, így a nem engedélyezett szerencsejáték hirdetése egyben jogsértő reklámtevékenységnek is minősül. Azok a magyar nyelvű pókeroldalak, ahol pénzben lehet játszani, is egytől-egyig törvényt sértenek, következésképp ezeket hirdetni sem lenne szabad.

Kathi Attila elmondta, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság korábban többször állapított meg jogsértést és szabott ki bírságot ilyen ügyekben, ám a döntéseket a Fővárosi Bíróság rendre elutasította, azzal, hogy a szolgáltatásnyújtás uniós szabadságát sérti a magyar szabályozás, amikor olyan vállalkozásoknak is engedély megszerzését írja elő, amelyek más EU-tagállamban már engedélyeztették szerencsejáték szervezési tevékenységüket.

Az ügyben 2009 őszén fordulatot hozott az Európai Unió Bíróságának egyik ítélete, amely a Portugáliában érvényben lévő szabályozásról kimondta: nem ellentétes az európai joggal, ha egy tagállam megtiltja egy más tagállamban letelepedett, és ott jogszerűen hasonló szolgáltatást nyújtó vállalkozásnak azt, hogy internetes szerencsejátékot kínáljon a területén. A magyarhoz hasonló portugál korlátozás az EU Bírósága szerint a csalás és más bűncselekmények elleni küzdelem céljával igazolható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását