2024. április 28. - Valéria

Az IMF nem tárgyal sem spanyolokkal, sem a portugálokkal

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) nem folytat tárgyalásokat egy Spanyolországnak vagy Portugáliának nyújtandó pénzügyi segélycsomagról - közölte John Lipsky, az IMF főigazgató-helyettese.
2010. május 11. kedd 09:11 - HírExtra
A washingtoni székhelyű pénzintézet második embere azt mondta, hogy az IMF ugyan kapcsolatban van ezen az országok vezetésével, de "jelenleg nincsenek program szintű tárgyalások". Ugyanakkor kiemelte: az IMF-nek elegendő tartaléka van arra, hogy az esetlegesen rászoruló tagországoknak segítséget nyújtson. Kifejtette, hogy a Valutaalap nem különített el összeget az új európai stabilizációs mechanizmusba, és szükség esetén, ha egy ország segítségért fordul hozzá, eseti alapon dönt a segélyezésről.

Kifejtette: Spanyolországon és Portugálián kívül Írországban is szoros figyelemmel kísérik a pénzügyi helyzet alakulását.

Lipsky hangsúlyozta: az IMF nemcsak Görögország megsegítése céljából támogatja az Athénnak nyújtandó segélycsomagot, hanem azért is, hogy megelőzzék a válság továbbterjedését. Véleménye szerint a görög kormány programjának "nagy esélye van a sikerre".

A Valutaalap igazgatótanácsa vasárnap hagyta jóvá a három évre szóló 30 milliárd eurós görög készenléti hitelkeretet. Az összeg része annak a 110 milliárd eurós keretnek, amelyet az eurózóna országai és az IMF együtt biztosítanak a fizetésképtelenség határára jutott Görögországnak. A mentőövért cserébe a görög kormány széles körű költségvetési megszorításokat helyezett kilátásba adósságproblémái megoldására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását