2024. április 25. - Márk

Adományokat gyűjt a Vöröskereszt

Adományokat gyűjt a májusi ítéletidő károsultjai számára a Magyar Vöröskereszt, amely szükség esetén az árvízi védekezést is segíti homokzsákokkal. A pénzadományokat a szervezet a K&H Bank 10405004-00026547-00000000 számlaszámára várja, de országszerte bármelyik Vöröskereszt-iroda pénztárában be lehet fizetni a támogatást - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.
2010. május 17. hétfő 17:25 - HírExtra
Az adományok teljes egészében a rendkívüli időjárás és árvíz miatt bajba jutott településekhez és családokhoz kerülnek.

A Vöröskereszt Borsod megyei szervezete felkészült a Miskolcról és a város környéki falvakból kitelepített emberek ellátására, a megyei szervezet hajléktalanellátó intézménye lesz az adományfogadó és adományelosztó központ.

A Vöröskereszt Országos Igazgatósága ágyakat, takarókat, poharakat, víztartályokat, hálózsákokat és raktári készleten lévő védekezési eszközöket küld a térségbe még a hétfői napon.

Szükség esetén a helyszínre juttatnak 180 ezer homokzsákot, az árhullám levonulása után pedig igény szerint tisztítószerekkel, fertőtlenítőszerekkel segítik a lakosságot - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását