2024. március 29. - Auguszta

Képregényfesztivál a Gödörben, világhírű alkotókkal

Két horvát, egy szerb és egy indiai képregényalkotó, rajzoló lesz a díszvendége a 6. Magyar Képregényfesztiválnak, amelyet szombaton tartanak a budapesti Gödör klubban. A fesztivál az év legnagyobb képregényes eseménye, amelynek alkalmából már a második könyve jelenik meg magyarul Aleksandar Zografnak, az egyik legismertebb szerb képregényrajzolónak.
2010. május 21. péntek 09:15 - HírExtra
A Pszichonauta után az Elhasznált világot is a Nyitott Könyvműhely adta ki, csakúgy mint Lakatos Istvánnak a Lencsilány című első önálló kötetét - tájékoztatta a kiadó az MTI-t.

A fesztivált szervező Magyar Képregény Szövetség nevében Sápi Márton arról adott tájékoztatást, hogy a szerb Zograf mellett két horvát rajzoló, Igor Kordej és Darko Macan műveit valamint Pran - akit az indiai képregény atyjának, az indiai Walt Disney-nek is neveznek - munkáit is megismerhetik az érdeklődők.

Kordej elsősorban az Egyesült Államokban dolgozik és olyan filmsorozatok grafikusa, mint az X-Men, a Star Wars vagy a Star Trek. Macan író, rajzoló azon ritka nem angolszász alkotók egyike, akit forgatókönyvíróként is alkalmazott az Egyesült Államok két nagy képregénykiadója, a Marvel és a Horse Comics.

Pran Kumar Sarma India legismertebb képregényalkotója és karikaturistája. Legismertebb figurája a ravasz öregember, akinek nincsenek szuperképességei, de túljár a korrupt hivatalnokok, a bűnözők és a rablók eszén. Életművéből látható kiállítás Budapesten a Kossuth Klubban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását