2024. április 24. - György

Wieszt Jánosnak vége van

A Wieszt János-féle mutyiügyben tartott sajtótájékozatót ma a Fidesz. A HírExtra embere ott volt, és arra tette fel egy szűk fél óráját, hogy a sorok között olvasson.
2010. május 21. péntek 15:11 - Nagy András
Lássuk be, Wieszt Jánosnak vége van. Vége van, és ezt onnan lehet biztosan tudni, hogy a tegnap kirobbant korrupciós botránya után a Fidesz ráküldte már azt az embert is, akiben eddig nem kellett csalódnia a magától értetődően sohasem mutyizott kisembernek.

Bizony, Kupper András, a XI. kerületi Fidesz-frakció vezetője mellett állva ma az a Németh Szilárd (szintén Fidesz) tartott sajtótájékoztatót Wieszt úr több mint kétmillió forintos kenőcse ügyében, aki az elmúlt években már olyan nagyágyúk leleplezésében is kiválóan helyt állt, mint Hunvald György vagy Hagyó Miklós, mégsem unta meg.

A korántsem érdektelen (tucatnyi újságíró jelent meg délután egy órára a képviselői irodaház 357-es számú termében), ám annál sablonosabb tájékoztató elején Kupper vette magához a szót, hogy aszongya rögtön azzal a laza interpretációval kezdje, hogy a tegnap nyilvánosságra került, már-már titkosszolgálati módszerekkel rögzített fölvételen az látszik, hogy Wieszt János rutinszerűen csomagolja el a neki az asztalán átnyújtott OTP-s borítékot, benne a valamivel kevesebb mint kétmillió-kétszázezer forinttal.

Kupper András azt üzente…


Ám ez még csak a kezdet. Kiderül ugyanis… Kiderül ugyanis… Kiderül ugyanis…, hogy Molnár Gyula kerületi polgármester igazából már a tegnapi testületi előtt mindent tudott, különben mi a bánatért intette volna óva a helyi fideszeseket, hogy tartózkodjanak a botrányvideók és egyéb, a nyugalom megzavarására alkalmas eszközökkel szabotálni a grémium érdemi munkáját. Később pedig nem adott módot az ellenzéknek Wieszt interpellációjára, de ezt már ismerjük.

Molnár Gyula azonban nagy hibát követett el ezzel – tudtuk meg Kuppertől. Molnár Gyula galád húzásával Wieszt tettestársává szegődött, amit a jogi bácsik (na jó, néha nénik) bűnpártolásnak neveznek.


Tanulság

A következő időben a Fidesz ki fog vizsgálni minden ingatlaneladással kapcsolatos ügyletet, legyen szó erzsébetvárosi bérházról vagy utolsó újbudai budiról. Sőt. Kupper ma minden tisztességes újbudai vállalkozónak, bérlőnek megizente: nincs egyedül. A vállalkozó, aki megtette a feljelentést, de mások is biztonságban lesznek. Legyen tisztességesebb újbuda, mindenki keresse fel, ennek érdekében mindenki keresse fel ezt a címet.

Kupper a következő fordulattal zárta mondókáját: az újbudai Nokiás doboz megtelt, és ezzel a pohár is megtelt. Hiába no, van még mit tanulnia a mutyimesterek rémeként is aposztrofálható Némethtől.

Aki roppant magabiztosan mindjárt arról érdeklődött, vajon mit gondolnak az egybegyűlek, BKV ügyben, amíg le nem tartóztatták Hagyót, még ki ellen indítottak eljárást? Bizony, a megfejtés maga Németh Szilárd, akit elmondása szerint a közelmúltban Lendvai Ildi próbált mószerolni. Vagy mi a szösz. A lényeg mindenesetre, hogy tegnap óta már napnál is világosabb, miről kell beszélni: Újbudáról, Budapest székesfőváros legújabb kifizetőhelyéről. Hunvald György, Hagyó Miklós, Wieszt János: melyik a kakukktojás? – folytatja a kvízmester… bocsánat, Németh. Wieszt mert ő még mindig ott ül a budapesti közgyűlésben.

Az MSZP-SZDSZ koalíció összes döntése egy kenőpénzes rendszert tartott fenn az elmúlt években, s e mögé a teljes szoci frakció beállt. Burány István, Steiner Pál, Molnár Csaba – ropognak a nevek, kiknek a lakásán a Fidesz szerint legalábbis egy raklapnyi 5110-esnak kell hevernie, máskülönben hogy a ménkűbe pakolták volna azokat a bizonyos furfangos forintokat?

Van esély?

De most, hogy a nap is másképp süt, mi több, még erős kormánya is lesz ennek az országnak, végre meg kell tudni, mennyi pénzt loptak „ezek” el, és nem ám csak az első, hanem a másod, sőt harmadvonalbeli politikusok is legyenek elszámoltatva! – jelenti ki Németh Szilárd. Mellesleg megjegyzi: ha Wieszt bukik, az egy fős többséggel bíró fővárosi MSZP-SZDSZ koalíció is bukik. (Fővárosi koalíció egyébként hivatalosan már nincs.)

Egy biztos: az újbudai Fidesz-frakció sem a bizottságokban, sem a képviselő testületi üléseken nem fog részt venni, amíg Wieszt ott van. Wieszt ugyanis „az újbudaiak képviseletére méltatlanná vált”.

S, hogy a felvételt a Fidesz birtokába juttató XI. kerületi vállalkozó 2007 óta miért várt három évig a baloldali politikus számára terhes anyag nyilvánosságra hozatalával, különös tekintettel arra, hogy tavaly nyár óta egy ország várja a botrányhősöket? Kupper: most érezte úgy, hogy van esély az elszámoltatásra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását