2024. április 28. - Valéria

Hajnalig ünnepelték az Inter BL-győzelmét

Hömpölygött az emberáradat Milánóban egész éjszaka, a legkitartóbbak pedig még vasárnap reggel is ünnepeltek
2010. május 23. vasárnap 14:14 - HírExtra
Az Internazionale a Bayern München 2-0-s legyőzésével szombat este megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját, az olasz futballklub történetében harmadszor.

A madridi döntőből hajnalban hazarepülő csapatot vagy negyvenezren várták zászlóerdőbe öltözve a repülőtéren, s az önfeledt boldogság, amely olykor őrjöngésbe, itt-ott extázisba csapott át, a tűzijátékokkal még fényesebbé tett belvárosban, majd a San Siro Stadionban is folytatódott. Az Inter otthonában különösen harsány üdvrivalgás fogadta a pillanatot, amikor az itáliai együttes argentin csapatkapitánya, a nerazzurrók színeiben a fináléban éppen 700. alkalommal fellépett Javier Zanetti a magasba emelte a győztest megillető kupát. Különösképpen a magukénak érezhették a hívek a sikert, amikor a döntőben egyetlen (!) olaszként, a zárópercekben csereként szerephez jutott Marco Materazzi is - a 45 évi böjt után kiérdemelt trófeával a kezében - köszöntötte a szurkolósereget.

A hírügynökségi beszámolók szerzői megjegyezték, hogy a stadionbéli ceremónián nem volt látható a portugál vezetőedző, Jose Mourinho, akinek - jóllehet hivatalos bejelentés még nincs - távozását biztosra veszik, mi több: kész tényként kezelik, hogy már a Real Madrid szakvezetőjeként fog nekivágni az új idénynek.

A triplázó - csapatával a BL-elsőség előtt az olasz kupát elhódító és a hazai bajnoki címet is megszerző - 47 éves tréner elmenetelét erősítette Zanetti nyilatkozata is, aki azt mondta: Mourinho még a madridi Real-stadionban, az öltözőben a döntőt követően közölte velük, "személyes okok miatt" nem marad az Internél.

Az olasz újságok is Mourinho elköszönését valószínűsítik, például a La Gazzetta dello Sport vasárnapi címlapján a helyzetet érzékeltetve ezt írta: "Mou, könnyek és búcsú".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását