2024. április 18. - Andrea, Ilma

Jobbik: hatalmas sikert értünk el a Trianon-törvénnyel

A Jobbik reméli, hogy nem egyszeri, szimbolikus gesztus a trianoni emléknap törvénybe iktatása, és a következő években a kormány mindent megtesz azért, hogy a törvényt tartalommal is megtöltse.
2010. május 31. hétfő 17:00 - HírExtra
Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának jobbikos alelnöke hétfőn sajtótájékoztatón elmondta: a törvény elfogadása pártjának óriási nagy siker, a Jobbik programjából egy újabb pont teljesült, hiszen már 2002 óta szorgalmazzák a jogszabály elfogadását.

Hangsúlyozta: szeretnék, ha a nevelésben és az oktatásban is érvényesülne az az elv, hogy összetartozást vállalunk a határon túli magyarsággal, és a nemzet egységét demonstráljuk.
Konkrétumokat firtató kérdésre válaszolva a jobbikos képviselő azt mondta: nem gondolja, hogy Trianonról, a határon túl élő magyarság jogfosztásáról minden magyar jól értesült. A nemzeti tragédiánkat az iskolákban is az oktatás révén sokkal inkább tudatosítani kell - hangoztatta.

Megjegyezte, azt is biztosítani kellene, hogy a diákok utazhassanak határon túli magyar területekre, hogy megismerhessék az ottani magyarság életét.

Az Országgyűlés hétfőn 302 igennel, 55 nem szavazattal és 12 tartózkodás mellett fogadta el a nemzeti összetartozás melletti tanúságtételről szóló törvényt, amely a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította a trianoni békeszerződés aláírásának napját, június 4-ét.

Gyöngyösi Márton megerősítette a napirend előtti felszólalásában elmondottakat. Közölte, azt kérte az Országgyűléstől, fogadjon el Izraelt elítélő határozatot. Indoklásként hozzátette: a hajnali órákban "példátlan nemzetközi esemény" történt, egy a gázai övezetbe segélyrakományt szállító önkéntes flottillát izraeli támadás ért.

A bizottsági alelnök szerint Magyarországnak ki kell állnia a szintén NATO-tag Törökország mellett. Emlékeztetett arra, hogy a konvojt egy török hajó vezette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását