2024. április 20. - Tivadar
Íme a bizonyíték arra, hogy minket képviselni igenis kimerítő elfoglaltság. Édesen tentikélő képviselők, szemtelenül szendergő szenátorok, halkan horkoló ombudsmanok határon innen és túl. A HírExtra azonban nem huny szemet felettük...
2010. június 1. kedd 13:54 - Nagy András
„A közoktatási törvényt háromszor sikerül, három egységben, két hét alatt módosítani” – háborgott Hiller István ex-oktatási miniszter a Fidesz-KDNP hatalomátvételével hiperűrsebességre váltó törvényhozás eljárásrendjén az Országgyűlés tegnapi ülésén.

A parlamenti patkóban mellette helyet foglaló veterán Vitányi Ivánt ez láthatóan kevéssé hozta izgalomba: a Magyar Televízió jóvoltából egy ország figyelhette, ahogy az MSZP-frakció rangidős honatyája békésen szunyókál képviselőtársa szónoklata közben.

Persze nem az amúgy is nagy alvó hírében álló Vitányi az egyetlen, aki időnként képtelen ébren követni a Tisztelt Házban zajló eseményeket. Az alább látható felvételt kedd reggel kaptuk e-mailben.

A nyítóképen Gyurcsány Ferenc mögött látható képviselő a szintén szocialista Dr. Oláh Lajos, korábbi közlekedési, hírközlési és energiaügyi, valamint környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi államtitkár, jelenleg a környezetvédelmi bizottság tagja. Eddig nem mondhatni, hogy az MSZP különösebben éber ellenzék lenne.

Igazságtalanok lennénk ugyanakkor, ha csak a szocialista szunyákat citálnánk ide, hisz aludni mindenki, még a nemzeti oldal tagja is szeretnek. Hát még az ombudsmanok: Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa is bizonyította már, hogy a sokak szerint tűrhetetlen parlamenti padsorok nem is olyan kényelmetlenek.

Persze a képviselők nem csak itthon szenderednek el olykor-olykor.


Fenti felvételen egy hamisítatlan román horkantás figyelhető meg. A képkockákon tentikélő szenátornál is nagyobb szunyát mutat be a következő képsoron látható, szintén a román törvényhozás kötelékébe tartozó képviselő:


A szendergő szenátor titulus viselője azonban csakis John McCain, a 2008-as amerikai elnökválasztás végső vesztese lehet, akit már csak ismertsége miatt is megillet a cím, arról nem is beszélve, hogy nem egyszer húzott bőrt a szemére:


McCain szenátor ús egy másik alkalommal…


S még mindig az USA, ahol úgy tűnik komoly hagyományai vannak a szenátusi szunyának:


A következő videón pedig egy katalán képviselő tentikéje látható. Mentségére legyen mondva, hogy erősen küzd az álmosság ellen...


Egy igényes tájékoztatás persze csak akkor teljes, ha kérdésfelvetés után a probléma megoldási lehetőségeit is egyikszik bemutatni. A következő felvételen szerintünk egy minden bizonnyal hatásos módszert kifundáló honatya ellenreakciója látható.

Végül, néhány állati tipp a reménytelenül elgyötört képviselők részére:


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását