2024. május 16. - Mózes, Botond

Zuhan a forint, drágul az euró

Gyengült a forint péntek reggel az euróval szemben a nemzetközi bankközi devizapiacon. Az előző esti árfolyamhoz képest a gyengülés minimális, a csütörtök reggelihez képest viszont több mint 7 forinttal drágult az euró.
2010. június 4. péntek 09:37 - HírExtra
Péntek reggel 7 óra körül 282,21 forinton jegyezték az eurót, az előző esti 281,63 forint, és a csütörtök reggeli 274,96 forint után. Csütörtökön délelőtt kedvező külső piaci környezetben erősödött a forint, majd a nap második felében az árfolyam elszakadt a térségbeli devizák által követett trendtől. A forint jegyzése délután hat órakor már 280 forint felett volt.

Elemzők belföldi tényezőknek, főként a gazdasági helyzet kezeléséről egy debreceni konferencián elhangzott kijelentések hatásának tulajdonították a forint gyengülését. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a debreceni tanácskozáson csütörtökön kifejtette: a jelenlegi cél a közvetlen államcsőd elkerülése, és a következő időszakra egy átmeneti, legfeljebb két évre szóló válságkezelő forgatókönyvet kell kidolgozni.

A dollárral szemben erősödött a forint csütörtök estéhez képest; egy dollár 231,46 forintot ért péntek reggel, míg csütörtök este 231,65 forinton jegyezték az amerikai fizetőeszközt. Az egy nappal korábbihoz képest viszont közel 9 forinttal drágult a dollár; csütörtök reggel 222,55 forintba került egy dollár a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Hasonló tendencia figyelhető meg a svájci frank és a japán jen jegyzésében is. Egy frank 200,80 forintot ért péntek reggel, míg csütörtök este 200,61 forinton, csütörtök reggel pedig 193,52 forinton jegyezték a frankot. Száz japán jen 250,15 forintba került péntek reggel hét órakor. Előző este 250,58 forintot, előző reggel 241,37 forintot kértek száz jenért a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását