2024. május 3. - Tímea, Irma

Belepi az afgán fehér por Európát

Fernando Valenzuela, EU-megbízott szerint az afgán heroin elöntheti Európát, ha az oroszoknak vízummentességet adnánk.
2010. június 9. szerda 09:42 - HírExtra
Szó van arról, hogy megkönnyítenék az uniós polgárok Oroszországba való utazását, ám ezzel együtt természetesen az oroszok is kedvezményesen jöhetnének az EU-ba. Ez azonban nem várt negatív hatásokkal is járhat. Például az afgán kábítószer sokkal könnyebben juthatna el nyugatra.

Az EU-delegáció egyik képviselője, Fernando Valenzuela elmondta a Russia Today című lapnak: ha feloldják a szóban forgó vízumkötelezettséget, a világ heroin készletének 93 százalékát előállító Afganisztán zsíros piacra lel.

„Tudomásunk van arról, hogy az afgán kábítószert előállító termelők káposztát szállító tádzsik teherautó-karavánokba elrejtve szabadon viszik át a határon a kábítószert, onnan aztán az rövid kitérővel orosz kereskedőkhöz kerül. Feltételezve, hogy az oroszok vízum nélkül látogatnak más európai államok területére, könnyű belátni, mekkora veszély fenyeget az öreg kontinenst” – érvelt Valenzuela.

Ilnur Batirszin, az orosz drogellenőrzési feladatokat ellátó állami szerv vezetője megerősítette, hogy a különleges „káposztarakományok” valójában nem esnek keresztül vámellenőrzésen.

„Nem tagadható, a tádzsik kereskedők szabadon érik el az orosz államhatárt. Terveink szerint a jövőben olyan táborokat hozunk létre, amelyek személyzete alaposabban górcső alá veszi az afgán–tádzsik „heroinos káposztát...” – ígérte Batirszin.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását