2024. április 20. - Tivadar

AIDS-bomba a legújabb fegyver

Egyre durvább eszközökhöz folyamodnak a tálibok az afganisztáni háborúban. A brit és amerikai katonák nemrég hagyományosnak nem éppen nevezhető bombákat találtak. A szögekkel teli bombák és más pokolgépek után már vírusokat is használnak a tálib harcosok.
2010. június 10. csütörtök 10:10 - HírExtra
HIV- és Hepatitis-vírussal támadnak a tálibok az Egyesült Államok és Nagy-Britannia katonáira az afganisztáni háborúban. Az évek óta tartó harcokban egyre durvább eszközöket használnak fel a volt rezsim fegyveresei. A legújabb ötletük az volt, hogy a földbe ásott aknák köré injekciós tűket helyeznek el, amikbe különböző vírusokat tesznek.

A tálibok ezzel azt akarják elérni, hogy a bombakeresők megfertőződjenek a vírusos tűktől, majd hazatérvén tovább terjesszék a kórt. Az injekciós tűk mellett borotvapengékkel is körbeültetik az aknákat, ezzel is súlyos sérüléseket okozva a bombakereső egységeknek.

Az új tálib stratégiáról Patrick Mercer képviselő, korábbi katonai hivatalnok számolt be. A hadsereg vezetői a hírre reagálva elrendelték, hogy minden bombaszakértő speciális kevlár kesztyűt viseljen a bevetéseken.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását