2024. április 23. - Béla

A Fidesz a gazdagok pártján?

Az MSZP szerint az, hogy a Fidesz eltörli a luxusjárművek adóját, megerősíti, hogy a gazdagok érdekeit képviselik a kispénzűekkel szemben. Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője pénteki közleményében felidézte, hogy Kármán András, a Fidesz adóügyekért felelős államtitkára a csütörtöki tájékoztatóján felsorolta azokat a kisadókat, amelyeket a kormány egy tollvonással eltöröl Magyarországon.
2010. június 11. péntek 18:35 - HírExtra
A Fidesz eltörli többek között a nagyteljesítményű személygépkocsik, vízi járművek, légi járművek adóját is - hívta fel a figyelmet.

Az MSZP szerint a Fidesz ezzel a döntéssel is megerősíti azt a politikát, ami az adóátrendezésből látszik: kormányra kerülve a gazdagok érdekeit képviselik a kispénzűekkel szemben.

A Fidesz-kormány 220.000 forintos havi jövedelem alatt emeli a személyi jövedelemadót, s ezzel az MSZP szerint a kispénzűekkel fizettetik meg a gazdagok adócsökkentését. Ezt a "kedvezményezést" most a luxusjárművek különadójának eltörlésével fejelik meg - közölte Tukacs István.

Mint hangsúlyozta: a szocialista párt nem tartja elfogadhatónak, hogy amikor megadóztatják a minimálbért, s emelik az alacsony keresetűek adóját, még a luxusautók, a jachtok, a helikopterek és a magánrepülők különadóját is eltörlik. Hozzáteszi: az igazságos társadalmakban a módosabbak vállalják a nagyobb felelősséget, nem pedig fordítva.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy találjon módot ennek az igazságtalanságnak a felszámolására - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását