2024. április 20. - Tivadar

Magyar diadal a cselgáncsban

Az 57 kg-os Karakas Hedvig aranyérmet nyert szombaton a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozatának tallinni állomásán.
2010. június 12. szombat 22:47 - HírExtra
A viadal honlapja szerint a miskolciak 20 éves vb-harmadikja lengyel, német és azeri rivális legyőzésével jutott be a négy közé, ahol ipponnal verte a junior Európa-bajnok francia Automne Paviát.

A fináléban aztán a 15 Vk-éremmel büszkélkedő, szintén francia Audrey La Rizzával került szembe, akit háromszor intettek, így a magyar dzsúdós vazaarival diadalmaskodott. A kétszeres Eb-bronzérmes Karakas tavalyi, prágai sikere után második Világkupa-aranyát szerezte meg.
Az észtországi verseny másik magyarja, Gáspár Eszter (63)helyezetlenül zárt.

Közben a férfiak számára Lisszabonban rendeznek Vk-erőpróbát, melynek első napján Burján László (60 kg), Gorjanácz Zsolt (66) és Taraba Sándor (73) helyezetlen lett, míg Ungvári Attila (73) hetedikként végzett. Vasárnap Bürgés Milán (81), az Európa-bajnok Hadfi Dániel (100), továbbá Farkas Bálint (100) lép tatamira a portugál fővárosban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását