2024. május 19. - Ivó, Milán
A játékosok kiválasztása könnyű feladat volt, azonban a rangsorolással már nehezebben boldogultunk. Ön szerint ki a legrondább futballista?
2010. június 20. vasárnap 08:39 - Kancsár Edina
A vb-n felbukkanó focisták között nem csak a hölgyek kedvencei szerepelnek. Jócskán akad köztük olyan is, aki annyira csúnya, hogy a fiatalkorúak megállnak a növésben a látványuktól. Tehetségüket nem vitatjuk, de úgy éreztük, hogy ezúttal nem a szépfiúkat hanem a legrondábbakat gyűjtjük egy csokorba.

1. Frank Ribéry: a francia válogatott középpályása
Klubcsapata: Bayern München

A dobogó első helyére a sebhelyes arcú világklasszis került, akit évek óta beválasztanak a legrondább focisták közé, így mi sem hagyhattuk ki. Az arcán viselt hegeket egy gyermekkori autóbalesetnek köszönheti, amikor édesapja elfelejtette bekötni és kirepült az autóból. Szerencsére túlélte az esetet, így általa egy kiváló játékost követhetünk a bajnokságokban. Ribery lélegzetelállító cseleivel és gólpasszaival rendszerint kompenzálja a nézőket az eltorzult arca okozta látványért.

2. Carlos Albert Tévez: az argentín válogatott csatára
Klubcsapata: Manchester City

A második helyet az argentín Tévez kapta. A csatár Ribéryhez hasonlóan gyermekkori sérüléseket visel az arcán és a nyakán, mert tíz hónaposan magára rántott egy kanna forró vizet. Természetesen nem hegei miatt érdemelte ki az előkelő helyezést, hanem csábos mosolyával. Dél-Amerikában háromszor is az év játékosának választották a csimpánz képű csatárt. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Maradona utódjaként emlegetik.

3. Peter Crouch: az angol válogatott csatára
Klubcsapata: Tottenham Hotspur

A dobogó harmadik helyére a zsiráf alkatú Crouch került. Az ő nevéhez fűződik 2009 legjobb futballista sajtónyilatkozata. Egy alkalommal arról kérdezték, hogy mi lenne, ha nem a labdarúgást választotta volna, mire ő valódi angol humorral annyit felelt: "szűz". És milyen igaza van!

4. Wayne Rooney: az angol válogatott csatára
Klubcsapata: Manchester United

A bulldogszerű fenegyerek a szezon végén megszerezte az idény legjobbjának járó kitüntetést, így méltán sorolják a világ öt legjobb játékosa közé. Tehetségét senki sem vonja kétségbe, de intelligenciáját annál inkább. Állandó szereplője a bulvárlapoknak, amit nem csak góljaival érdemelt ki, hanem nőügyeivel, verekedéseivel és botrányaival is.

5. Nwankwo Kanu: a nigéria válogatott csatára

Klubcsapata: Portsmouth

A szöcske formájú nigériai csatár, 17 évesen mutatkozott be először az Ajax színeiben. Belépője olyannyira emlékezetesnek bizonyult, hogy 19 évesen már felért a labdarugás európai csúcsára. A közel két méteres, 53-as lábú játékos karrierjének 21 éves korában egy szívműtét miatt kis híján vége szakadt. A műtét után felépült, de azóta sem a régi, ennek ellenére utolsó mohikánként idén is bekerült a nigériai válogatottba. A csúnyácska focista kétszeres Afrika-aranylabdás.

6. Dirk Kuyt: a holland válogatott csatára
Klubcsapata: Liverpool

Kuyt egy kis halászfalúban látott napvilágot. Tizenkét évesen kellett eldöntenie, hogy halász vagy focista legyen. Szerencsénkre a halaknál a labdát szívesebben kergette, így a hollandok egyik kiválósága lett. A 29 éves játékos, favágókat meghazudtoló erőbedobással rúgja a bőrt és a gólokat. Egyetlen hátránya kinézetében rejlik. Elálló füleivel, rózsaszín arcával és polip csápokra emlékeztető szőke fürtjeivel, időnként álmatlan éjszakákat okoz a nézőknek.

7. Liédson da Silva Muniz: portugália válogatott csatára
Klubcsapata: Sporting CP

A portugál bronzcipőst nem véletlen, hogy Karcsúnak becézik. Botsáska alkatával nem tartozik a kifejezetten férfias focisták közé. Az eredetileg brazil születésű portugál játékos 2007-ben és 2008-ban is portugál Szuperkupa-győztes volt.

8. Bastian Schweinsteiger: németország válogatott középpályása
Klubcsapata: Bayern München

Németországban korosztályának egyik legtehetségesebb és egyben legrondább futballistája. Bastian nem elég hogy rettentő csúnya, de még kimondhatatlan neve is megmosolyogtatja a nagyérdeműt. Meglepő módon a „disznópásztorra” mégis buknak a nők.

9. Carles Puyol Saforcada: spanyol válogatott védője
Klubcsapata: FC Barcelona

A katalán középhátvéd oroszlán kinézetével nyerte el a tetszésünket. Számos díjat tudhat magáénak az elpusztíthatatlan játékos és a nézők többsége is kedveli, de kétség sem fér hozzá, hogy nem alaptalan a helye a listánkon.

10. Dzsudzsák Balázs: a magyar válogatott szélsője
Klubcsapata: PSV Eindhoven

Ráadásként nem hagyhattuk ki, hogy egy magyar játékos is szerepeljen a listán. Igaz, sajnos nem játszik a VB-n, de tőlünk így is megkapta a tiszteletbeli 10. helyezést. A 23 éves játékos az előző szezonban csapata egyik legjobbja volt: 14 gólt szerzett. Büszkék vagyunk rá sikereiért, de őt sem a szépsége miatt szeretjük.

***

Egy percig se sajnálják ezeket a játékosokat, mert annak ellenére, hogy e nem túl hízelgő lista helyezettjei lettek, nagyon szerencsésnek mondhatják magukat. Amellett, hogy tehetségükkel világhírt szereztek maguknak, amit kellően honorálnak, csúnyaságuk ellenére is szupermodellek hada lengi körül őket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását