2024. április 20. - Tivadar

Megreformált muszlim stranddivat

Mar a római korból is maradtak fent mozaikképek, melyeken a hölgyek a bikiniszerű ruhában fürdőznek, de az áttörésre 1946-ig kellett várni. Azóta feltartóztathatatlanul hódít a bikini.
2010. június 21. hétfő 11:50 - HírExtra
Aki járt már muzulmán országban, tapasztalhatta, hogy a nők kénytelenek a fejük búbjától a bokájukig érő, sokrétegű ruhában megmártózni a tengerben. Gondoljunk bele, milyen súlya lett pillanatok alatt a ruhának, nem beszélve a megszáradás lehetetlenségéről.

Most két divattervező is 21. századi megoldást talált a problémára. Az indonéz Ait Djajaleksana először önmaga számára készített elasztikus anyagból olyan fürdőruhát, amely bár megfelel a vallási előírásoknak, mégis könnyű, kényelmes, és nem utolsósorban még csinos viselet is. Mára övé a muszlimvilág legnépszerűbb fürdőruha bolthálózata.

Aheda Zanetti sportosabb megoldást választott: muszlim nőknek tervezett fürdődresszei leginkább búvárruhára hasonlítanak, bár a kapucnis részt úgy alakították, hogy abban a nagy konty is elfér.

A burka és a bikini összeolvasztása után, burkininek elnevezett változatnak köszönhetően az ausztrálok megalakították az első, muszlim lányokat, asszonyokat kiképző parti mentőcsapatot.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását