2024. április 25. - Márk
Vágó István lehetne főpolgármester-jelölt. Ha mégsem kérik föl, vagy nem vállalná, Kunczét javasolja. A kvízmesternek egyébként nem szimpatikus a politikai fenyegetés, és a vb-n szeretne afrikai csapatot látni a kieséses szakaszban.
2010. június 22. kedd 12:49 - Gyülvészi András
Tarlós István toronymagasan a legnagyobb esélyese a főpolgármesteri pozíciónak. Temérdek forgatókönyv látott napvilágot arról, hogyan lehetne a versenyt mégis szorossá tenni. Úgy tűnik, a megoldást egy civil jelentheti.

Ha az MSZP és az LMP nem fog össze, nem állnak be közösen egy főpolgármester-jelölt mögé, akkor borítékolható Tarlós István győzelme. Ha mégis születik összefogás, akkor még lehet szoros a küzdelem, hiszen a Fidesz Budapesten nem olyan erős, mint az országos átlagból következhetne.

Molnár Gyula, a XI. kerület szocialista polgármestere szerint az LMP-nek idővel döntenie kell, hogy Tarlós Istvánt akarja-e főpolgármesternek vagy sem. Ha igen, akkor indíthatnak egy önálló, de esélytelen jelöltet. Ellenben egy hiteles civil jelölt esetén az LMP-nek egy személyről kellene döntenie és nem egy pártról, így nem érhetné az a vád őket, hogy támogatják a szocialistákat.

Molnár Gyula nyilatkozata:
„… mérések szerint ma Magyarország leghitelesebb embere Vágó István. Ha Magyarország leghitelesebb embere elvállalná, hogy indul, akkor az LMP is egy névről dönthetne és nem egy pártról.”
Molnár Gyula a HírExtrának adott interjújában Vágó István nevét vetette föl. Mi pedig felkerestük a legszkeptikusabb hazai játékmestert, hogy megkérdezzük, vállalná a főpolgármester-jelöltséget.

Molnár Gyula szerint egy civil jelölt állítása lenne a legcélravezetőbb az idei főpolgármester-választásokon. Ön egy mérés szerint Magyarország leghitelesebb embere, ezért felmerült a neve. Mit gondol az ötletről?

Én úgy hallom, hogy az LMP nem akar a szocialistákkal együtt jelöltet állítani. Úgyhogy ez az ötlet feltehetőleg kútba esik.

És Ön személyesen elvállalná a főpolgármester-jelöltséget?

Én úgy vélem, az egy szakma. Például közgazdásznak kellene lenni, ami nem vagyok. Bár a felvetés nagyon jólesik nekem, de nem vagyok jártas a városgazdálkodásban, és szerintem az fontos lenne.

Az alapfelvetéssel sem ért egyet, miszerint egy népszerű civilt kell állítani Tarlós Istvánnal szemben?

Azzal egyet értek, de olyasvalakit kellene jelölni, aki jobban hajlik arra, hogy beletanuljon abba a szakmába. Főpolgármesterséget nem tanítanak az egyetemen, de attól még bele kell tanulni, és ezt nyilván előtanulmányoknak kell megelőznie, ami nem kis erőfeszítést igényel.

Tehát aki hajlandó ebbe beleásni magát és ezt megtanulni, az civilként is megállhatja a helyét, de ezt én aligha tudnám megcsinálni.

Ha mégis fölkeresnék Önt hivatalosan, akkor is elzárkózna?

A főpolgármesterség is olyasmi, mint egy államfői poszt. Egy államfő sem tudhat mindent a közigazgatásról és a többiről. Sok függ attól, hogy az ember milyen csapattal veszi magát körül.

És ha biztosítanak Önnek egy megfelelő tanácsadói gárdát?

Tiltakozó nyilatkozat az „elszámoltatási” kampány ellen
A nyilatkozatot, amelyet 108-an - politikusok, tudósok, írók, újságírók - jegyeznek Bauer Tamás közgazdász juttatta el vasárnap az MTI-nek.

A nyilatkozat szerint növekvő aggodalommal tölti el a demokratikus jogállam magyar híveit, hogy az országgyűlési választás nyertesei a kormányváltást forradalomnak tekintik, a politikai ellenfél választási vereségét pedig alkalomnak az ellenféllel való leszámolásra.

Véleményük szerint az "elszámoltatás" fogalmában összemossák a bűncselekményekért való jogi felelősségre vonást a másfajta politika egzisztenciális szankcionálásával, ami jogállamban megengedhetetlen. (MTI)
Azt hiszem, eleve nem zárkóznék el, de nagyon kis valószínűséggel tudnék én jó lelkiismerettel megfelelni. Újra hangsúlyozom, nagyon intenzív tanulásnak kell azt megelőznie, hogy az ember ilyesmire vállalkozzék.

Ön egyetértett azzal, hogy civilt jelöljenek főpolgármesternek. Ha Önt nem jelölik, vagy nem vállalja, volna valaki, akit szívesen látna?

Ha volt politikus belefér a civil kategóriába, akkor szerintem Kuncze Gábor jó lenne.

A mostani kormány eddigi tevékenységében van olyan motívum, amit kivetni valónak talált?

Fenyegetni nem ízléses. Tehát azzal, amit most a civilek aláírtak, én nagyvonalakban egyet értek. Ha valakinek kétharmada van, akkor az ne fenyegessen, hanem korrekten vigye az ügyeket jogi útra, tegye meg a szükséges bejelentéseket, és a ne a leszámolás belengetésével hajhásszon olcsó népszerűséget.

Nekem nincsen bajom az elszámoltatással. Tehát ha valaki összeütközésbe kerül a törvénnyel, akkor természetesen meg kell büntetni. De előzetesen a kétharmad birtokában arról biztosítani az előző „garnitúrát” , hogy majd megütik a bokájukat, az legalábbis nem ízléses.

Kinek szurkol a labdarúgó-világbajnokságon?

Én nagyon szeretnék legalább egy afrikai csapatot látni a legjobb tizenhatban, esetleg a legjobb nyolcban. Ma még azért némi esély van erre. Például Ghána nekem nagyon imponál. Ha brazilok nyernek megint, akkor nem leszek feldobott.

És ha Argentína nyerne Maradona vezetésével?

Az jó, annak örülnék.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását