2024. április 20. - Tivadar

Az LMP nem közösködik az MSZP-el

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője visszautasította Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelölt kérését, hogy támogassanak egy közös független főpolgármester-jelöltet a budapesti helyhatósági választáson - tájékoztatta a párt hétfőn az MTI-t.
2010. június 28. hétfő 13:50 - HírExtra
Az LMP a legutóbbi kongresszusán egyhangúlag úgy döntött, hogy nem működnek együtt egyetlen párttal sem a fővárosi választásokon, ugyanis a párt elkötelezte magát, hogy "kiszabadítsa az ingatlanspekulánsok és más, az önkormányzati hatalommal összefonódott oligarchák hálójából" a fővárost, amihez azonban egyik parlamenti párt sem megfelelő partner - áll a párt közleményében.

Horváth Csaba az együttműködés érdekében visszalépne, és három jelöltet: Bárándy Pétert, Vágó Istvánt és Kuncze Gábort javasolta az LMP-nek.

Schiffer András szerint az ő várospolitikai elképzeléseikről semmit sem lehet tudni, azt azonban igen, hogy fenntartásokkal kezelik az ökopolitikai gondolkodást.

Az LMP frakcióvezetője azt is megfogalmazta, hogy főpolgármester-helyettesként Horváth Csabát is személyes felelősség terheli a főváros korrupciógyanús ügyei miatt.

Várhatóan július 5-én az LMP megnevezi saját főpolgármester-jelöltjét. A párt jelöltje a baloldali választópolgárok számára is hitelesen képviseli majd "a fenntarthatóság, a tiszta közélet és az állampolgári szolidaritás Budapest-programját" - közölte Schiffer András.

Horváth Csaba vasárnap fordult nyílt levélben Schiffer Andráshoz azzal a kéréssel, hogy állítsanak közös jelöltet, hogy "a városnak ne olyan főpolgármestere legyen, aki Orbán Viktor és a Fidesz érdekeit Budapest elé helyezi".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását