2024. április 19. - Emma

Bejutottak a Fideszesek az ÁSZ-ba

Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága támogatta, hogy az Országgyűlés válassza meg Domokos Lászlót és és Warvasovszky Tihamért az Állami Számvevőszék (ÁSZ)elnökének, illetve alelnökének. A bizottság hétfői ülésén mindkét jelölt esetében a kormánypárti képviselők 18 igen és az ellenzéki honatyák 6 nem szavazatával támogatta a jelölteket.
2010. június 28. hétfő 15:14 - HírExtra
Domokos László meghallgatása során elmondta: az eddigi eredményekre alapozva a jövőben, megválasztása esetén, arra fog törekedni, hogy erősítse az ÁSZ javaslattételi szerepét.

Kiemelte: az ÁSZ vezetőjeként a költségvetési gazdálkodásában a rend erősítését helyezné előtérbe. "A rend stabilitást teremt, az ÁSZ célja az, hogy az ország gazdálkodásában, a költségvetési gazdálkodásban rend legyen" - mondta Domokos László az MTI-nek a szavazást követően.

Az ÁSZ elnökjelöltje meghallgatása alkalmával aláhúzta: a számvevőszéki ellenőrzések során erősíteni kell a költségvetési és önkormányzati gazdálkodás hatékonyságának vizsgálatát, a célszerűség ellenőrzését, egyúttal erősíteni kell a vagyongazdálkodás ellenőrzését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását