2024. május 7. - Gizella

Mégsem szűnik meg a PANKKK?

Nem szűnik meg az elsőlemezes zenekarokat, előadókat támogató Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért (PANKKK), és a PANKKK-pályázatok fedezetének zárolása sem jelenti azt, hogy megvonnák a támogatást - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) kulturális államtitkársága szerdán az MTI-vel.
2010. június 30. szerda 12:05 - HírExtra
Berta András, a PANKK programigazgatója előző nap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az általa vezetett programiroda július 1-től határozatlan ideig szünetelteti tevékenységét, mert nem áll rendelkezésre a tevékenységéhez szükséges anyagi háttér.

A NEFMI szerdai közleménye szerint a PANKK program idei működésére, illetve a programiroda tevékenységére 40 millió forintot biztosított a tárca. Az összeg felhasználásának határideje június 30. volt, ezért a programot lebonyolító Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus március 2-án kérvényezte a határidő módosítását.

A kulturális államtitkárság közleménye emlékeztetett arra, hogy a módosítás engedélyezési eljárása május végére zárult le, ekkor már az új kormány hatáskörébe került, így a tárca átadás-átvételi csomagjában várja a végső engedélyező aláírást. "Ezzel az iroda éves működését tudjuk biztosítani" - szerepel a kommünikében.

A NEFMI tájékoztatása szerint a kormány június 18-i határozatában elrendelt zárolások érintik a PANKK 2010-2011. évi 85 millió forintos támogatási összegű pályázatainak (elsőlemezes, tehetségkutató és vidéki klubkoncertek) megjelentetését is.

A PANKKK Programiroda keddi közleményében előzőleg hangsúlyozta: számos hazai és külföldi projekt maradhat el a kényszerű leállás miatt, a pályázatok csúszása pedig megpecsételheti az őszi-téli klubszezon sorsát, hiszen havonta mintegy 150 vidéki rendezvény támogatása vált kérdésessé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását