2024. április 20. - Tivadar

"A polgárőrség a rendőrség stratégiai partnere"

A polgárőrségre nem a rendőrségnek, hanem a hazának van szüksége, ezért a rendőrség stratégiai partnerének tekinti a polgárőröket - jelentette ki Hatala József országos rendőrfőkapitány szombaton a Heves megyei Poroszlón, az országos polgárőrnapon.
2010. július 3. szombat 12:08 - HírExtra
A polgárőrség és a rendőrség szoros együttműködésére különös példát szolgáltat az árvízi védekezés, ahol a polgárőrök is dicséretes és áldozatos munkát végeztek - tette hozzá az altábornagy.

Tállai András a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szintén megköszönte a polgárőrségnek az árvízi védekezés során tanúsított áldozatkész munkáját. Az egész magyar társadalom hálás azért, hogy fegyelmezett munkájukkal megelőzték a még nagyobb veszteségeket. Ezentúl is hasonló helytállásra számít a polgárőrség részéről a nemzeti együttműködés programjának megvalósítása érdekében - fűzte hozzá.

Magyarországon nem lehet egyetlen település sem, ahol az emberek nem érzik magukat biztonságban, ezért a bűnözés megelőzésében is számít a kormányzat a polgárőrségre, eredményes munkájukhoz pedig minden segítséget megad - mondta az államtitkár.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is azt hangsúlyozta, hogy büszke a polgárőrök helytállására az árvízi védekezésben.

A közbiztonság nemzeti üggyé lépett elő, és a polgárőröknek meg kell felelniük az új kihívásoknak, meg kell védeni a kiskerteket erdőket, mezőket, és az a cél, hogy minden településen polgárőr-egyesület segítse a rendőrséget - mondta Túrós András. Hozzátette: ugyanakkor a 2115 egyesületben dolgozó 90 ezer polgárőrt, a polgárőrséget a politika nem sajátíthatja ki.

A polgárőrnap mintegy hétezer résztvevőjét levélben köszöntötte Pintér Sándor belügyminiszter, aki szintén megköszönte a polgárőröknek az árvízi védekezés során végzett munkáját.

A rendezvényen Túrós András átadta az árvízkárosultak képviselőinek azt a csaknem 4,3 millió forintot, amelyet a polgárőrök gyűjtöttek össze a megsegítésükre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását