2024. április 20. - Tivadar

Mindenkinek legyen saját napja!

Semmelweis Ignác születésének napját nyilvánítsák az egészségügyi dolgozók napjává, munkaszüneti nappá - ezt kezdeményezik a miskolci Semmelweis kórház dolgozói.
2010. július 3. szombat 11:27 - HírExtra
Az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) Semmelweis kórházi alapszervezetének tagjai és a kórházat működtető nonprofit társaság dolgozói kérésüket levélben ismertették Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterrel. A Török Pál EDDSZ-alapszervezeti elnök aláírásával ellátott dokumentum szerint arra kérték a minisztert, hogy a Magyar Köztársaság Kormányához és szükség szerint az Országgyűlés illetékes fórumaihoz továbbítsa és ott képviselje elképzelésüket.

"Kezdeményezzük, hogy az egészségügyben dolgozó több ezer ember eddigi áldozatos munkája társadalmi elismeréseként, megbecsülésük jeleként (...) Semmelweis Ignác születése napját nyilvánítsák az Egészségügyi Dolgozók Napjává" - olvasható a levélben.

Indoklásuk szerint a közszolgálatban dolgozó, a társadalom minden részével napi kapcsolatban álló egészségügyi munkavállalói réteg megszolgálta, hogy több évtizedes ünnepe a társadalom által is elismert ünneppé váljon. Ez a gesztus nemcsak az egészségügyi dolgozók belső önbecsülését fokozná, hanem kifejezné az egészségügyi dolgozók által végezett munka társadalmi elismertségét, fokozná az ünnep méltóságát, ünnepélyességét és emelkedettségét - írták.

Remélik, hogy a miniszter segítségével 2011-ben már az egészségügyben dolgozók is - a köztisztviselőkhöz és más a társadalom egésze szolgálatában álló "közszolgához" hasonlóan - munkaszüneti napon ünnepelhetnek majd a tudós orvos születésének napján, július 1-én - fogalmaztak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását