2024. május 3. - Tímea, Irma

Csak tréfa! Vagy mégsem?

Június 14-én az Országgyűlés 260 igen, 66 nem és 46 tartózkodó szavazattal elfogadta „A Nemzeti Együttműködésről” szóló politikai nyilatkozatot. Ezt a témát boncolgattuk, persze nem a megszokott módon.
2010. július 5. hétfő 13:29 - Győry S. József
A nemzeti együttműködés nyilatkozatának elfogadásával az Országgyűlés az emberek akaratát ismerte el, ezért ott a helye, ahol az emberek gyakran megfordulnak, vagyis a közintézményekben - reagált Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szombaton az ellenzéki bírálatokra.

A nyilatkozatot jól látható helyen kell elhelyezni a központi államigazgatási szervek, továbbá a katonai szervezetek által használt középületekben. A Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a nyilatkozatot méltó minőségben kell kinyomtatni, legalább 50 x 70 centiméter méretű álló téglalap alakban.

Az Alkotmánybíróságon, hogy hogy nem, de nem függesztenek ki semmit a falra.

A HírExtra felkarolta, magáénak vallja a nyilatkozatot, mi több, továbbgondolta azt: hadd legyünk a Fidesz-kormány segítségére. Alábbiakban olyan helyeket, életszituációkat mutatunk be, ahol szintén értelme lenne a kihelyezésének, vagy azért, mert számos ember megtekinthetné azt, vagy azért, mert csak. Íme, a javaslatok.

Nyilvános mosdó


A szociknak nem tetszik
Molnár Csaba (MSZP) szerint az 1950-es évek óta páratlan, ami történt, miszerint egy politikai nyilatkozatot kötelezően közzé kell tenni, ezért erre ellenzékként nem tudtak másként reagálni, mint hogy megpróbálják kifigurázni.
A korábbi kancelláriaminiszter úgy fogalmazott: azért nyújtották be a "Nemzeti Együttműködés Rendszerét Megtestesítő Személy iránt érzett szeretet, hűség és hála kifejezéséről" szóló törvényjavaslatukat hétfőn, mert a hétvégén szinte az egész ország felháborodott azon, hogy a nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozatot - amit nem is egyhangúlag fogadott el az Országgyűlés - kötelezően ki kell függeszteni.
Közölte: a javaslatban ők továbbmennek a kormány döntésénél és javasolják, hogy az óvodákban és az iskolákban függesszék ki a nyilatkozatot Orbán Viktor arcképével és életútjának ismertetésével együtt, valamint legyen munkaszüneti nap a miniszterelnök születésnapja.
Arra a kérdésre viccnek szánták-e a javaslatukat, azt válaszolta: sajnos nem ez a vicc, az eredeti kormánydöntés az, amit tragikomikusnak tart.
Molnár Csaba hangsúlyozta, várják a kormánypártok reakcióját, és ha szükséges, érvelni fognak amellett az Országgyűlésben, hogy a törvényjavaslatot miért tűzze napirendjére a Ház. Végre be tudjuk mutatni, hogy mind szellemiségében, mind működésében a sztálini diktatúrára emlékeztető rendszer van kialakulóban Magyarországon - jelentette ki az ellenzéki politikus.
A hely, ahol a férfiak kezet fognak azzal a „kisfickóval” akit az este folyamán bemutatnak egy kívánatos hölgynek. Szeretjük a sört, a bort, a pálinkát, alkalomadtán az elégnél is többet fogyasztunk belőlük: így nem meglepő, ha a szórakozóhelyek mosdói telis-tele vannak megkönnyebbülni vágyó férfi és női állampolgárokkal. Az 50 x 70 centit tartani lehet, a piszoárok vagy a vécécsészék fölé kiválóan elhelyezhető a nyilatkozat.

A véleménynyilvánításhoz mindenkinek joga van, így ne csodálkozzunk, ha adott esetben a különböző testváladékoktól olvashatatlanná válik a díszes papír. Ezt el kell fogadni, van aki egyetért vele és van olyan, aki nem. Az viszont bizonyos, hogy egy szombati - görbe - estén több ember elolvasná az ominózus papírost, mintha csak közintézmények falán lenne kihelyezve. Ez a lényeg, nem?

Detox

A nyilvános mosdóból haza vagy az alkalmi partnerünkhöz, rosszabb esetben a detoxikálóba vezet az út. Hiába vagyunk „félholtak”, a papírnak itt is helyet kell kapnia, hasonlatosan a „zs” kategóriás horrorfilmekben szünös-szüntelen megjelenő baljós ómenekhez. Felmerülhet a kérdés, hogy miért jó ez a helyzet: a válasz bonyolultan hangzik, ám önmagában véve rendkívül egyszerű. Talán nem tudjuk hogy hol vagyunk, de ez csak előny, hiszen a rátermett és szakmájukat kiválóan értő hipnotőrök elhitetik velünk, hogy mindez szükséges. Tehát javasoljuk ezt a kissé bizarr, de éppen ezért helytálló alternatívát is.

Nyugati-aluljáró

A hely, mely leginkább egy űrkikötőre emlékeztet. Kétes külsejű és szándékú alakok forgolódnak közöttünk, örömlányok kínálják izzadtságtól csutakos testüket a negyven fokos kánikulában, részegek üvöltöznek, hajléktalanok „tarhálnak” szemtelenül. Talán kedveljük is mivel furcsa, de egyben gyűlöletes is, hiszen itt, és nem egy harmadik világbeli országban található. Előnye mégis van, hiszen egy komoly közlekedési csomópont. A 4-6-os villamos, a 3-as metró és a 106-os busz emberek tömegét hivatott szállítani, a közeli bevásárlóközpont és természetesen a pályaudvar forgalma is növeli a tömeget.

Leszögezhetjük, hogy mindenféle nációjú, vallású, nemű, korú, végzettségű, szagú egyén megfordul itt, talán a legkiválóbb helyszín a kétharmados fideszes többséggel elfogadott nyilatkozatnak a széles körben történő megismertetéséhez. Ha ellopják, az már nem a mi bajunk.

Filmekben

Gondoljunk csak bele, hogy milyen sikere lenne bármilyen nyilatkozatnak, rosszabb esetben fecninek, ha egy-egy pillanatra, neves filmekben feltűntek volna, jól látható helyen. Rajongók ezrei szórakoznának az ominózus jelenet kinagyításával, iwiwen és Facebookon klubok születnének a rajongóknak. A bulvár „szennycsatornák” is ezzel foglalkoznának ami jó, mert hihetetlenül nézettek.

A Star Wars hatodik epizódjában Luke Skywalker a nyilatkozattal törölhette volna le édesapja eltorzult arcáról az izzadtságot, esetleg E.T. a nyilatkozatra írt telefonszámot hívta volna. Javasoljuk, hogy gondolják át ezt az alternatívát is, egy dolgot azért mégis kérnénk: ne Stohl Buci legyen a főszereplő. Bár nem elvetendő, mivel a következő állomás a detox lenne.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását