2024. április 29. - Péter
Havas tanár úr magánál tartja a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát, és ezt kollégaitól is elvárja. Ezen felül szerencsésnek tartana egy a viccek törvényi kereteit megteremtő alkotmányban rögzített poénszabályozást.
2010. július 6. kedd 12:10 - Gyülvészi András
A HírExtra sorozatában Havas Henrik véleményét ismerhetjük meg közéleti ügyekben. Politika, nemzeti együttműködés, vocatio Dei vagy helyreigazítás: Havas tanár úr minden kedden segít eligazodni a bonyolult nagyvilágban. (Havas Henrik videóblogja a következő címen érhető el: http://www.hblog.hu/)

Törvény született, miszerint a középületekben kötelező kifüggeszteni méltó helyre és megfelelő formátumban a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát. Ön örül az intézkedésnek?

Sőt, én ezt a törvényt már meg is előztem.

Hogyhogy?

Úgy, hogy én a múlt héten kinyomtattam magamnak, és azóta is magamnál is hordom állandóan. Sőt, van három kollégám, akik szintén maguknál tartják a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát, méghozzá kötelező jelleggel. Ebben azért vagyok biztos, mert minden reggel ellenőrzöm.

A „médialkotmány” szerint ezen túl az interneten megjelenő tartalmak zömét regisztrálni kéne.

Én ezt is megelőztem. Ami a videóblogomban megjelenik, azt azonnal átküldöm Szalai Annamáriának személyesen.

A Hírcsárda.hu álhíreket közlő viccújság helyreigazítást volt kénytelen közölni. A kérelem az Oktatási Államtitkárságtól érkezett a laphoz, és arra szólítja fel a portál szerkesztőit, hogy igazítsák helyre annak a cikknek a címét, ami szerint Hoffmann Rózsa a focipályán is engedélyezné a buktatást. Mit gondol az esetről?

Ideje lenne abbahagyni a hülyéskedést. Hoffmann Rózsa egyszerűen nem érdemli meg, hogy rajta élcelődjenek. Nagyon visszataszítónak tartom az ilyesfajta viccelődést. Minden szót komolyan kell venni, mert hiába vicclap, elindulhat egy áradat, és az poénkodás egy idő után nem ismer határokat.

Például én nagyon okos dolognak tartanám, ha a viccelődés törvényi kereteit rögzítenénk az alkotmányban.

Milyen módszerrel lehetne mérni a viccességet?

Részlet az OKtatási Államtitkárság leveléből
"Hoffman Rózsa a focipályán is engedne buktatni címmel megjelentetett anyag az első szótól kezdve az utolsóig hamis tényállítás, ugyanis önök idézőjelben adtak közre egy, az államtitkár által soha el nem mondott szöveget. Az idézőjel használatával azt sugallták, hogy az államtitkár szavait szó szerint idézik." (Hírcsárda.hu)
Egyszerű. Mielőtt valaki elmond egy viccet, elmegy egy bizottság elé, és hogyha nevetgélnek, akkor rendben van, viszont a hahotázás és a gúnyos kacaj közti határ meghúzásánál már vigyázni kell. Ugyebár a gúnyos kacaj nem fér bele, de a jókedvű hahotázás még elmegy.

Ha képzeletben összeállítanánk egy ilyen bizottságot…

Én szívesen részt vennék benne. Azonnal felismernék bármilyen gúnyos kacajt.

Végre van olyan törvényünk, amely Isten segítségül hívásával (vocatio Dei) kezdődik. Örül a Mindenható jelenlétének a törvényhozásban?

Istennel nekem semmi bajom sincs, mert ha szögelek vagy meccset nézek, akkor is gyakran emlegetem. Tehát az, hogy egy preambulumba bekerült Isten, nekem teljesen rendben van. Mondom, futballmeccsnézés és szögelés alkalmával elengedhetetlen az Úr fölemlegetése.

Megvan a világbajnokság legjobb négy csapata. Mit gondol róluk?

Teljesen egyértelmű, hogy a németek nyernek. Már csak azért is, mert addig jó, amíg ők futballmeccsen sikeresek és nem világháborúban.

Úgyhogy maradjunk annyiban, minden jóérzésű ember a németeknek szurkol.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását