2024. április 19. - Emma

Zöld Balatonsound

"Re-pohárrendszer" és szelektív hulladékgyűjtés kombinálásával megtalálták azt a megoldást, amellyel tisztábbá és zöldebbé teheti a hazai zenei fesztiválokat, nagy rendezvényeket - hangzott el pénteken Zamárdiban a fesztivál hulladékkezelését szervező Zöldövezet Társulás sajtótájékoztatóján.
2010. július 9. péntek 19:44 - HírExtra
Itt mutatták be Magyarország első üveghatározóját is. A nemrég megjelent kiadvány elsőként ad átfogó képet a hazánkban forgalomban lévő üvegek típusairól és történetéről, rendszerezett formában mutatja be a szelektíven gyűjthető és visszaváltható üvegeket, kitérve a hasznosítás módjaira is

A Zöldövezet Társulás szerint az akár száz alkalommal is felhasználható "re-pohár" rendszerének köszönhetően jelentősen csökkenhet a fesztiválok hulladékmennyisége, hiszen annak körülbelül 25-30 százaléka az eldobott műanyag poharakból képződik. Zamárdiban az idén bort töltenek a 400 forintba kerülő, visszaváltható poharakba, amely akár meg is tartható emlékbe.

A Balaton Soundon egy mobil hulladékválogató is működik, ahonnan az elkülönített és bálázott hulladékot az ÖKO-Pannon hasznosító partnereihez szállítják.

Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft., a Zöldövezet Társulás fő támogatójaként évek óta jelen van a Balaton Soundon, ahol nemcsak a gyűjtésre, de annak népszerűsítésére is komoly figyelmet fordítanak; az idén is környezetvédelmi tesztekkel, játékokkal várják a fiatalokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását