2024. március 28. - Gedeon, Johanna

BKV: Csökkent az utasok száma

A vártnál is kevesebben utaztak az év első öt hónapjában a BKV járművein, ez mintegy 756 millió forint bevételkiesést jelent a társaságnak – írta szombati számában a Népszava a vállalat igazgatóságának legutóbbi ülésére hivatkozva.
2010. július 10. szombat 09:06 - HírExtra
A lap azt írta, hogy az idei üzleti tervében a cég azzal számolt, hogy a februártól életbe lépett átlagosan 4 százalékos viteldíjemelés, valamint a társaság körüli botrányok miatt kevesebb utas választja a céget, illetve megnőhet a bliccelők aránya.

Az első öt hónapban a tervezett 22,155 milliárd forinttal szemben csak 21,382 milliárdot hagytak ott az utasok a jegy- és bérletpénztárakban. Az éves szinten a tavalyi számokhoz képest 2 százalékosra becsült utasvesztés az első öt hónap adatai alapján eléri a 3,4 százalékot is.

A Népszava szerint emiatt, ha a tervek szerint fokozzák is a bliccelők elleni fellépést, aligha lesz tartható az idei üzleti tervben kitűzött 51,542 milliárdos árbevétel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását