2024. április 20. - Tivadar

Hülye? A "Gagyi lovag" élőben

Lovaggá hamisította magát egy malajziai politikus: olyan fotót kreált, amelyen - látszólag - lovaggá avatja őt II. Erzsébet brit királynő.
2010. július 11. vasárnap 21:03 - HírExtra
"Sir" Vong Szu En az ellenzékben lévő Demokratikus Akciópárt közkapcsolati felelősének helyettese. Lovagságát sajtóközleményben tudatta országa népével, amely azután ünnepelte is, mert Malajziában fontosnak tartják a titulusokat. Csakhogy kiderült: a fotó csalás, a kitüntetett férfiból csupán a fej Vongé.

Brit részről közölték, hogy Jeffry Vong Szu En nevű személy a királynő születésnapi ünnepségén még csak a vendéglistán sem szerepelt, nemhogy a lovaggá ütöttek vagy más kitüntetettek lajstromán.

Vong azonban továbbra is kitart lovagsága mellett, az állítja, hogy szerepéért az Orvosok Határok Nélkül segélyszervezetben tüntették ki, és hogy már megkérte Pápua Új-Guineától az igazoló dokumentumokat, merthogy ez az ország adományozta neki a lovagi címet.
Vongot közben kihallgatta a malajziai rendőrség, de elengedte. Pártja feltehetően ki fogja zárni soraiból.

A férfinak egyébként talán a lovagihoz hasonló a doktori címe. Önmagát nyilvánította a hagyományos kínai orvoslás doktorának, és mindig ragaszkodott neve előtt a Dr. rövidítéshez - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását